Drvene varjače i daske za seckanje su neophodne u kuhinji. Ali upijaju mirise hrane i sklone su propadanju, pa ih treba pravilno održavati kako trajale godinama.
Pravilno pranje
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Drvene varjače i daske treba ručno prati odmah nakon upotrebe. Perite deterdžentom i sunđerom, ali nemojte koristiti žičanu četku ili abrazivnu stranu sunđera. Ostavite da potpuno osuši na rešetki.

Shutterstock
Kako sprečiti upijanje mirisa
Dugo korišćene drvene varjače imaju neprijatan miris. Očistite ih limunovim sokom tako što ćete ih natopiti, ostaviti nekoliko minuta, a zatim isprati. Tako su radile naše bake. Neprijatan miris možete ukloniti i čišćenjem pomoću mešavine vode i sode bikarbone. Masne drvene varjače očistite tako što ćete ih kuvati u šerpi s vrućom vodom 10 minuta.

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

TRAMPOV KABINET NIJE ODBIO VUČIĆEV DOLAZAK! Portparolka Bele kuće se hitno oglasila: "To su lažne vesti"

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Vučić uputio čestitku pripadnicima Garde Vojske Srbije; "Simbol tradicije"

Brnabić o uvredama na račun Vučića: Nepatvorena mržnja prema jednom čoveku, želje i nadanja da će umreti

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
