Zato su im trajale decenijama: Naše bake su ovako prale drvene varjače i daske za seckanje

Vesna Vukadinović Vesti 24.04.2024 10:04 0

Ne smeju da se peru u mašini za sudove, a upijaju mirise. Evo kako da ih pravilno održavate.

daska

Shutterstock

Drvene varjače i daske za seckanje su neophodne u kuhinji. Ali upijaju mirise hrane i sklone su propadanju, pa ih treba pravilno održavati kako trajale godinama.

Pravilno pranje

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Drvene varjače i daske treba ručno prati odmah nakon upotrebe. Perite deterdžentom i sunđerom, ali nemojte koristiti žičanu četku ili abrazivnu stranu sunđera. Ostavite da potpuno osuši na rešetki.

kuvanje

Shutterstock

 

Kako sprečiti upijanje mirisa

Dugo korišćene drvene varjače imaju neprijatan miris. Očistite ih limunovim sokom tako što ćete ih natopiti, ostaviti nekoliko minuta, a zatim isprati. Tako su radile naše bake. Neprijatan miris možete ukloniti i čišćenjem pomoću mešavine vode i sode bikarbone. Masne drvene varjače očistite tako što ćete ih kuvati u šerpi s vrućom vodom 10 minuta.

Komentari (0)
Loading