Drvene varjače i daske za seckanje su neophodne u kuhinji. Ali upijaju mirise hrane i sklone su propadanju, pa ih treba pravilno održavati kako trajale godinama.
Pravilno pranje
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Drvene varjače i daske treba ručno prati odmah nakon upotrebe. Perite deterdžentom i sunđerom, ali nemojte koristiti žičanu četku ili abrazivnu stranu sunđera. Ostavite da potpuno osuši na rešetki.

Shutterstock
Kako sprečiti upijanje mirisa
Dugo korišćene drvene varjače imaju neprijatan miris. Očistite ih limunovim sokom tako što ćete ih natopiti, ostaviti nekoliko minuta, a zatim isprati. Tako su radile naše bake. Neprijatan miris možete ukloniti i čišćenjem pomoću mešavine vode i sode bikarbone. Masne drvene varjače očistite tako što ćete ih kuvati u šerpi s vrućom vodom 10 minuta.
