Pored toga što su odlična poslastica sa šlagom, šećerom ili bez dodataka, jagode su i veoma zdrave. Pune su vitamina C, kalijuma, magnezijuma. Zato je šteta da ih bacite posle dva dana jer su počele da trule, a nisu ni jeftine. Kako da dugo ostanu sveže ako kupite veću količinu?
Operite ih u sirćetu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Operite jagode u rastvoru sirćeta. U činiju sipajte pola šolje alkoholnog sirćeta i 2,5 šolje vode i potopite jagode. Ostavite da stoje 5 minuta. Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider. Danima će biti sveže. I ne brinite – neće mirisati na sirće!

Shutterstock
Zaledite ih
Jagode će dugo ostati u stanju u kome su kupljene ako ih zamrznete. Operite ih i poređajte na pleh u jednom redu, pa stavite u zamrzivač da se tako zamrznu. Zatim ih spakujte u kese ili plastične posude sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Koristite po potrebi. Kada se odlede, ovakve jagode su kašaste, pa se mogu koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade, kolače.