Kad je čula šta je, život joj se smučio: Žena nikako nije mogla da skine fleke s plafona, a onda je saznala od čega nastaju

Vesti 02.04.2024 16:48 0

Mrlje na plafonu mogu da nastanu od prljavštine, buđi, a jedna žena je saznala da su njene posledica trećeg razloga koji je grozan.

plafon

Printscreen/Reddit

Jedna korisnica društvene mreže „Redit“ objavila je fotografiju svog plafona s dve velike smeđe mrlje. Požalila se da se stalno pojavljuju na plafonu i napisala da plafon nije vlažan. Pošto ne može nikako da ih skine, potražila je savet ostalih korisnika. Dodala je i da su fleke počele da se pojavljuju u ćoškovima, ali onda su krenule ka sredini plafona. Komšinica iznad nje joj je rekla da njen pod nije mokar. Majstori su joj prefarbali plafon, ali mrlje su se opet pojavile.

Mnogi ljudi su komentarisali njenu objavu, a većina je upozorila da nije u pitanju buđ ili napukla cev, već mokraća miša ili pacova. „Imao sam takve fleke ranije, prvo sam mislio da je to neka vrsta mrlje koja se ponavlja, ali onda sam shvatio da je od miševa koji su bili na tavanu“, napisao je jedan korisnik.

plafon

Printscreen/Reddit

 

Drugi, koji su imali slična iskustva, objasnili su da su smeđe fleke koje se pojavljuju na različitim mestima urin glodra koji curi kroz gips i boju. Neki su pisali i da se možda radi o curenju vodovoda te su je savetovali da koristi ultraljubičastu (UV) lampu kako bi proverila je li to zapravo mokraća.

„Kada se osvetli UV svetlom, urin glodara svetli fluorescentno“, napisao je jedan korisnik. Druga korisnica je dodala da bi trebalo da pomiriše fleke: „Moj sin je pomirisao takve mrlje i rekao da smrde na kavez za hrčke. Tako sam znala da je to mišja mokraća.“

Glodari, poput miševa ili pacova, svojim urinom i izmetom mogu prouzrokovati ozbiljna oštećenja i preneti bolesti, poput salmonele i listerije.

Komentari (0)
Loading