Kišnica je super stvar: Evo kako da je lako iskoristite u domu i u bašti

Vesti 07.03.2024 12:33 0

Mnogi potrošači kišnice koriste prikupljenu vodu da napune svoje bazene i spoljašnje vodene objekte...

kiša

Shutterstock

Postoji toliko različitih načina na koje možete koristiti sakupljenu kišnicu.

Najčešća upotreba sakupljene kišnice je zalivanje bašte, ali se može koristiti i za zalivanje sobnih biljaka i punjenje fontana i bazena. Sakupljena kišnica se može koristiti čak i kao izvor vode za celu kuću.

Može se koristiti za navodnjavanje i druge svrhe koje nisu za piće i oko zgrade. Kada se koristi za svrhe pića, potrebno je filtrirati vodu metodama dizajniranim za eliminisanje bakterija.

voda

Shutterstock

 

Sakupljena voda se može koristiti pomoću prskalice ili čak povezana sa sistemom za navodnjavanje u stambenom okruženju. Mnogi potrošači kišnice koriste prikupljenu vodu da napune svoje bazene i spoljašnje vodene objekte.

Pojilice za ptice su odlična prilika da se pomogne lokalnim divljim životinjama da ostanu hidrirane. Takođe možete koristiti recikliranu kišnicu za korita ili druge kontejnere za posetu divljim životinjama. Kišnica je takođe obično bezbedna za pojenje i pranje kućnih ljubimaca ili stoke, posebno ako imate metod za direktno sakupljanje čiste kišnice, navodi Water cache.

psi

Shutterstock

 

U zatvorenom prostoru voda se može koristiti za pranje sudova, ruku, ispiranje wc šolje. Kada treba da isperite, sipajte kišnicu pravo u šolju. Ovo će je automatski isprati. Uverite se da vaša kanta može da zadrži količinu rezervoara vaše wc šolje. Na primer, ako imate šolju sa rezervoarom od 22,7 litara, koristite najmanje kantu vode od 22,7 litara. 

Ako koristite sakupljenu kišnicu za sve ovo, možete smanjiti potrošnju vode u svojoj opštini za preko 40 procenata. Sakupljena voda se čak može koristiti i kao izvor vode za celu kuću ako se voda tretira i obrađuje pravilnom filtracijom.

Porodica

Shutterstock

 

Najčešći metod filtracije koristi sedimentne i ugljene filtere i UV sijalicu za uklanjanje bakterija i drugih zagađivača. Ako se koristi u zatvorenom prostoru, potrošnja komunalne vode se može smanjiti za 100 posto uz pomoć prečišćene vode! 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading