Prva pomoć za ženske probleme: Evo zašto u tašni uvek treba da nosite lak za kosu, nije za frizuru

Vesti 24.01.2024 12:01 0

Nema žene koja ne koristi povremeno lak za kosu kada pravi frizuru. Ali može da vam pomogne i kod svakodnevnih problema, poput elektriciteta i pocepanih najlon čarapa.

žena

Shutterstock

Stavite lak za kosu u malom pakovanju u tašnu. Evo za šta sve može da vam pomogne tokom dana:

Protiv elektriciteta odeće i kose

Na sintetičkoj odeći se često javlja elektricitet, a zimi i na kosi. Kako vam se suknja ne bi uvijala oko nogu dok hodate, naprskajte malo laka s udaljenosti od 20 cm s unutrašnje strane suknje ili haljine i elektricitet će nestati. Isto uradite i sa kosom ako vam se naelektriše i razleti od sintetičkih džempera i zimskih jakni.

žena

Shutterstock

 

Kada puknu čarape

Najlon čarape je dovoljno da zakačite za stolicu na kojoj sedite, ili svojim prstenom ili da vam ihu autobusu dok idete na posao nelko zakači kesom – i ode šav! Lak za kosu ne može da ukloni oštećenje, ali će sprečiti dalje širenje rupe.

Trag ruža na košulji

Umazali ste karminom kragnu košulje, haljinu, majicu? Mesto na kojem je mrlja poprskajte lakom za kosu i ostavite 10 minuta. Potom sunđerom nežno uklonite mrlju pa odevni predmet operite kao i obično. Fleka od ruža će u potpunosti nestati.

Za sjaj cipela

Kada se spremate i nemate vremena da glancate lakovane čizme ili cipele, evo jednostavnog rešenja. Samo ih poprskajte lakom za kosu i one će odmah zablistati.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading