Stavite kuglicu od alu folije u tašnu: Tako ćete zauvek rešiti problem koji mnoge muči

Vesti 21.01.2024 11:00 0

Aluminijumska folija je veoma prakitčna u domaćinstvu, ali može biti odlično rešenje za jedan zimski problem.

žena

Shutterstock

Zašto je dobro da u ovom periodu imate stalno u tašni kuglicu od aluminijumske folije? Bez aluminijumske folije nijedna domaćica ne može da zamisli kuvanje i odlaganje hrane. Ali ovaj proizvod je odličan saveznik žena zimi, jer se većina bori sa dosadnim elektricitetom kose.

Mali komad aluminijumske folije može pomoći u sprečavanju ovog problema. Zato uvek treba da imate kuglicu od aluminijumske folije u tašni. Zbog hladnog vazduha i nošenja sintetičke i vunene odeće, duga kosa se naelektriše i razleti na sve strane. Dovoljno je da skinete kapu i kosa se već razleti. A ne morate ni da je nosite. Isti efekat će nastati i kada padne preko šala ili zimske jakne, džempera. Sigurno znate da rukama ne možete da je obuzdate.

Folija

Shutterstock

 

Ali možete aluminijumskom folijom. Pošto je aluminijum otporan na vodu, svetlost i vazduh, nije podložan promenama izazvanim statičkim elektricitetom. Jednostavno pređite lopticom od  aluminijumske folije preko pramenova kose da biste ih vratili u prvobitno stanje i oslobodili statičku napetost.

Važno je da ovaj korak obavite celom dužinom, od korena do vrhova. Možete se oprostiti od raščupane kose i neuredne frizure zbog naelektrisanja. Upravo iz tog razloga je preporučljivo da uvek imate sa sobom ovakvu lopticu, u džepu ili tašni – i frizura će uvek biti savršena i u zimskim danima.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading