Kada pomislimo na italijansku kuhinju odmah nam na pamet padnu pica i pasta zbog svoje globalne popularnosti. Međutim, ova Mediteranska zemlja ima celu kulinarsku riznicu bogatih obroka i poslastica koje vredi probati.
Jedna od njih je i brza hrana poznata kao ,,supli". Ovi mali zalogajčići se prave od pirinča kuvanog u paradajz sosu. U pirinač se onda u stavi malo mocarele, sve se zarola, pospe prezlom i ubaci u vrelo ulje. ,,Supli" podsećaju na italijanski specijalitet ,,arančini" i potiču iz Rima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
O njima je govorila TikTokerka čiji kanal nosi naziv ,,local aromas", dok je uživala u slasnim zalogajčićima. Objasnila je da je tradicionalna verzija ona sa sosom od paradajza, ali da postoje i drugačije verzije, poput one sa sosom od sira i bibera.
Ona je istakla da ovo brzo i jednostavno jelo ne treba mešati sa ,,arančinima", s obzirom da oni potiču sa Sicilije, dok su ,,supli" rimski specijalitet. Dodala je da su preukusni, praktični i ujedno vrlo jeftini. Možete ih jesti bilo gde, kupiti na ulici ili napraviti sami kod kuće.
Bonus video: