U sledeću kafu, dodajte mrvicu ovog sastojka: Pojačaće joj miris i ukus i posle ćete stalno to raditi

Vesna Vukadinović Vesti 21.01.2024 10:32 0

Ljubitelji kafe uživaju u njenom ukusu i mirisu. A jedan sastojak će njihov omiljeni napitak učiniti još lepšim.

kafa

Shutterstock

Postoje različite arome kafe, ali i dodaci – paćer, pavlaka, šlag, sladoled, mleko. Međutim, jedan neočekivan dodatak će vašu kafu učiniti mnogo ukusnijom. Baristi su otkrili da je kafa najukusnija i ima najbogatiju aromu kada se u nju doda malo soli. To je potvrdilo i istraživanje časopisa „Nature“ u kojem se navodi da mrvica soli u kafi smanjuje njenu gorčinu i pojačava ukus. Preporuka je da se so u kafu dodaje samo povremeno, nikako u svaku šoljicu.

Ako volite kafu probajte da je naredni put malo posolite i sami ćete videti koliko joj je bolji ukus i aroma. Dodaje se nekoliko zrnca soli u šoljicu, nikako ne preterujte. Ranije naučne studije su pokazali da so poboljšava kvalitet jeftinijih vina. Naime, do tog saznanja je došao bivši tehnološki direktor u kompaniji „Microsoft“ kada je iz šale posolio vino prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog crvenog vina, zaključio je da je ukusnije i ima bolju arome nego pre toga.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Bonus video:

 
Komentari (0)