Postoje različite arome kafe, ali i dodaci – paćer, pavlaka, šlag, sladoled, mleko. Međutim, jedan neočekivan dodatak će vašu kafu učiniti mnogo ukusnijom. Baristi su otkrili da je kafa najukusnija i ima najbogatiju aromu kada se u nju doda malo soli. To je potvrdilo i istraživanje časopisa „Nature“ u kojem se navodi da mrvica soli u kafi smanjuje njenu gorčinu i pojačava ukus. Preporuka je da se so u kafu dodaje samo povremeno, nikako u svaku šoljicu.
Ako volite kafu probajte da je naredni put malo posolite i sami ćete videti koliko joj je bolji ukus i aroma. Dodaje se nekoliko zrnca soli u šoljicu, nikako ne preterujte. Ranije naučne studije su pokazali da so poboljšava kvalitet jeftinijih vina. Naime, do tog saznanja je došao bivši tehnološki direktor u kompaniji „Microsoft“ kada je iz šale posolio vino prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog crvenog vina, zaključio je da je ukusnije i ima bolju arome nego pre toga.
Bonus video: