Hit na internetu: Sočna zimska torta je poslastica koja vam je potrebna ovih dana, sprema se za tili čas!

Vesti 11.01.2024 13:13 0

Njen ukus je osvežavajuć i božanstven...

torta

Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Za samo nekoliko dana milioni ljudi pogledali su ovaj video recept za ukusan i jednostavan desert

Ukusna torta sa finim, sočnim kremom sigurno će biti hit na svim slavljeničkim (kao i „običnim“ porodičnim) trpezama. Ova torta je lepa za oko koliko i ukusna za nepce.

torta

Printscreen/Youtube/Fatto in Casa da Alba

Iako je priprema vrlo jednostavna i brza (priprema i pečenje zajedno traju nešto više od 30 minuta), ukus je osvežavajuć i  božanstven, piše Miss7.

Sočna zimska torta

Sastojci - za testo:

  • 2 jaja 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g putera
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

  • 200 g kompota od breskve (oceđenog)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog skroba
  • 200 ml šlaga
  • seckani bademi

 

 

Postupak: U veću činiju staviti jaja, vanilin šećer, šećer i ulje i dobro umutiti pjenjačom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama. Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta. Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici. Breskve isecite na kockice. U šerpu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, žumanca i 3 kašike šećera. Zatim dodajte 4 kašike kukuruznog skroba i sve umutite pjenjačom da dobijete fini krem. Sipati šlag i sve dobro umutiti pjenjačom. Dodajte seckane breskve i dobro promešajte. Prebacite kremu na testo u kalupu i izgladite ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko kreme. Preko toga pospite listiće badema. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 25 minuta. Izvadite tortu iz rerne i kalupa i pospite šećerom u prahu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading