Za sve one koji obožavaju palačinke: Ova torta je totalni hit na Internetu, evo kako se sprema

Izvor: Ana Klikovac Vesti 29.12.2023 20:12 0

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta...

torta

Printscreen/Youtube/Lieblingsdesserts

Ako posle ogromnih božićnih kolača, torti i kolača nemate ideju za zanimljiv desert za vaš novogodišnji sto, onda je ova torta za palačinke idealno rešenje. Lako se pravi, nema mnogo sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima.

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta, piše Miss7.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Divna torta od palačinki

Sastojci - za palačinke:

  • 180 g brašna
  • 35 g nezaslađenog kakao
  • prstohvat soli
  • 10 g šećera
  • 3 jaja
  • 260 ml vrućeg mleka
  • 160 g ključale vode
  • 60 g tečnog meda
  • 25 ml ulja + ulje za podmazivanje tiganja

Sastojci - za krem:

  • 250 g krem sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g punomasne pavlake
  • 250 g šlaga (33% masnoće)
  • 20 g tečnog meda
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak: U činiju stavite brašno, kakao, prstohvat soli i šećera i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte 3 jaja, postepeno sipajte mleko uz mešanje, pa dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Procedite testo za palačinke kroz sitno sito da ne ostanu grudvice. Dodajte med u testo i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle toga, pomešajte sa 25 ml biljnog ulja. Podmažite tiganj biljnim uljem i pržite palačinke sa obe strane na srednjoj vatri. Trebalo bi da dobijete 14 palačinki. Za kremu dobro izmešati krem sir, 45 g šećera u prahu i pavlaku. U drugoj posudi izmiksajte slatku pavlaku i 45 g šećera u prahu u čvrst šlag. Dodajte u kremu i sve dobro promešajte. Svaku palačinku premazati kremom. Ostavite malo kreme za kasnije. Svaku palačinku preklopite dvaput. Zatim svaku palačinku namazati preostalim kremom. Pažljivo urolajte tri palačinke u nizu. Zatim svaku palačinku "zalepite" na rolnu tako što ćete jednu po jednu slagati sa premazanim delom i svaki put dobro pritiskati. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Stavite tortu u frižider da odstoji 8-10 sati. 8. Uklonite kalup i foliju. Pre serviranja tortu posuti šećerom u prahu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)