Ako posle ogromnih božićnih kolača, torti i kolača nemate ideju za zanimljiv desert za vaš novogodišnji sto, onda je ova torta za palačinke idealno rešenje. Lako se pravi, nema mnogo sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima.
Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta, piše Miss7.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Divna torta od palačinki
Sastojci - za palačinke:
- 180 g brašna
- 35 g nezaslađenog kakao
- prstohvat soli
- 10 g šećera
- 3 jaja
- 260 ml vrućeg mleka
- 160 g ključale vode
- 60 g tečnog meda
- 25 ml ulja + ulje za podmazivanje tiganja
Sastojci - za krem:
- 250 g krem sira
- 90 g šećera u prahu
- 150 g punomasne pavlake
- 250 g šlaga (33% masnoće)
- 20 g tečnog meda
- šećer u prahu za posipanje
Postupak: U činiju stavite brašno, kakao, prstohvat soli i šećera i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte 3 jaja, postepeno sipajte mleko uz mešanje, pa dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Procedite testo za palačinke kroz sitno sito da ne ostanu grudvice. Dodajte med u testo i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle toga, pomešajte sa 25 ml biljnog ulja. Podmažite tiganj biljnim uljem i pržite palačinke sa obe strane na srednjoj vatri. Trebalo bi da dobijete 14 palačinki. Za kremu dobro izmešati krem sir, 45 g šećera u prahu i pavlaku. U drugoj posudi izmiksajte slatku pavlaku i 45 g šećera u prahu u čvrst šlag. Dodajte u kremu i sve dobro promešajte. Svaku palačinku premazati kremom. Ostavite malo kreme za kasnije. Svaku palačinku preklopite dvaput. Zatim svaku palačinku namazati preostalim kremom. Pažljivo urolajte tri palačinke u nizu. Zatim svaku palačinku "zalepite" na rolnu tako što ćete jednu po jednu slagati sa premazanim delom i svaki put dobro pritiskati. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Stavite tortu u frižider da odstoji 8-10 sati. 8. Uklonite kalup i foliju. Pre serviranja tortu posuti šećerom u prahu.
Bonus video: