Za sve one koji obožavaju palačinke: Ova torta je totalni hit na Internetu, evo kako se sprema

Vesti 29.12.2023 20:12 0

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta...

torta

Printscreen/Youtube/Lieblingsdesserts

Ako posle ogromnih božićnih kolača, torti i kolača nemate ideju za zanimljiv desert za vaš novogodišnji sto, onda je ova torta za palačinke idealno rešenje. Lako se pravi, nema mnogo sastojaka, a rezultat je ukusan i sočan kolač koji se topi u ustima.

Recept je objavljen na Jutjub kanalu Lieblingsdesserts, a za samo dve nedelje pogledalo ga je više od 2,3 miliona ljudi iz celog sveta, piše Miss7.

Divna torta od palačinki

Sastojci - za palačinke:

  • 180 g brašna
  • 35 g nezaslađenog kakao
  • prstohvat soli
  • 10 g šećera
  • 3 jaja
  • 260 ml vrućeg mleka
  • 160 g ključale vode
  • 60 g tečnog meda
  • 25 ml ulja + ulje za podmazivanje tiganja

Sastojci - za krem:

  • 250 g krem sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g punomasne pavlake
  • 250 g šlaga (33% masnoće)
  • 20 g tečnog meda
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak: U činiju stavite brašno, kakao, prstohvat soli i šećera i sve dobro izmešajte. Zatim dodajte 3 jaja, postepeno sipajte mleko uz mešanje, pa dodajte vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo. Procedite testo za palačinke kroz sitno sito da ne ostanu grudvice. Dodajte med u testo i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle toga, pomešajte sa 25 ml biljnog ulja. Podmažite tiganj biljnim uljem i pržite palačinke sa obe strane na srednjoj vatri. Trebalo bi da dobijete 14 palačinki. Za kremu dobro izmešati krem sir, 45 g šećera u prahu i pavlaku. U drugoj posudi izmiksajte slatku pavlaku i 45 g šećera u prahu u čvrst šlag. Dodajte u kremu i sve dobro promešajte. Svaku palačinku premazati kremom. Ostavite malo kreme za kasnije. Svaku palačinku preklopite dvaput. Zatim svaku palačinku namazati preostalim kremom. Pažljivo urolajte tri palačinke u nizu. Zatim svaku palačinku "zalepite" na rolnu tako što ćete jednu po jednu slagati sa premazanim delom i svaki put dobro pritiskati. Umotajte tortu u kalup za torte i prekrijte providnom folijom. Stavite tortu u frižider da odstoji 8-10 sati. 8. Uklonite kalup i foliju. Pre serviranja tortu posuti šećerom u prahu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading