Otarasite se zauvek vlage sa ove dve stvari: Devojka podelila je savet koji je naučila od mame

Slobodanka Ćorić Vesti 20.10.2023 12:45 0

Mnogi korisnici društvenih medija bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikovima

vlaga

Printscreen/TikTok

Vlaga nastaje kada topli vazduh iznutra dođe u dodir sa hladnom površinom, a ako se s njom ne postupi na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati opasnost po vaše zdravlje, prenosi Večernji.hr.

Probudite se zimi i pronađete vlagu u svom domu je baš frustrirajuće. Može biti teško sprečiti nakupljanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema. Iako je to uobičajen problem u mnogim domovima, većina ljudi se često pita šta uzrokuje vlagu ili kako da je se otarase.

Naime, vlaga nastaje kada topli vazduh iznutra dođe u kontakt sa hladnom površinom, a ako se sa njom ne postupi na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati pretnju po vaše zdravlje. Srećom, jedan korisnik TikTok-a je objasnio kako da se otarasimo vlage sa površina prozora sa dve svakodnevne stvari.

Prenoseći video na svoj TikTok račun @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke.

Za prvi trik, Fenrah je pokazao da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će apsorbovati vlagu. Slično, ako stare čarape i najlonke napunite mačjim peskom i postavite ih po kući, trebalo bi da rade isti posao kao odvlaživač vazduha.

@fenrahalesari Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I've not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips ♬ original sound - Fenrah

Fenrah je zatim postavio drugi deo video snimka, otkrivajući šta se dalje dešava. Pokazujući kutiju soli nakon četiri do pet nedelja, Fenrah je objasnio: „Ovako obično izgleda so. Vidite da ima tečnosti'. Ako je so grudvasta i mokra, Fenrah kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite.

Dodala je: „Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže'. Posle nedelju dana, proverite so u posudi i ako je zaista kvrgava od vlage, treba je promeniti. Farah je dodao: 'Samo nastavite da proveravate i trebalo bi da budete dobro.' Mnogi korisnici društvenih medija bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikovima.

Jedna osoba je upitala: "Ovo je neverovatno! Da li ih menjate svakih pet nedelja?', na šta je Fenrah odgovorio: 'Samo pazim koliko je vlažno područje! Neka mesta moraju da se promene više od drugih. Drugi je dodao: „Koristio sam trik sa čarapama u svom autu. Stvarno funkcioniše. Radio sam to godinama u statičnim karavanima. I so deluje veoma dobro'.

Komentari (0)
Loading