Sastojci:
- 300 grama brašna
- 100 grama gustina
- 100 grama šećera
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 400 mililitara jogurta
- 50 mililitara rakije
- 1 limun
- 100 grama šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 narandža
Način pripreme:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.