Sastojci:
- 300 grama brašna
- 100 grama gustina
- 100 grama šećera
- 2 jabuke
- 2 jaja
- 400 mililitara jogurta
- 50 mililitara rakije
- 1 limun
- 100 grama šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 narandža
Način pripreme:
U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.
Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.