Starinske krofne sa limunom: Recept naših baka koji svima USPE

K.Ć Vesti 25.12.2021 21:30 0

Od ove mere dobićete 17 krofni

krofne punjene čokoladom

Shutterstock

 

Sastojci

  • 250 gr mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 žumance
  • kašika masti
  • 2 kašike šećera
  • pola kašičice soli
  • korica limuna
  • oko 500 gr brašna
  • ulje za prženje

I još

  • prah secer za krofnice

Priprema

Potopiti kvasac u mleko da nadođe. 

Penasto umutiti mast sa šećerom, žumancetom, pa u to narendati koricu limuna, dodati so, mleko i na kraju dodati brašno i kvasac koji je odstojao. Napraviti glatko testo i ostaviti pod krpom da nadođe oko 40 minuta.

.Kada testo nadođe, pobrašnjati površinu i razviti koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom seći krofne i ređati jednu do druge i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Zagrejte ulje u dubljoj šerpi, ali ne previše kako krofne ne bi izgorele. Kada se ulje zagreje spuštajte krofne pa poklopite šerpu, a kada ih okrenete ostavite šerpu bez poklopca. Gotove krofne uvaljajte u šećer, a možete i da ih napunite sa filom po želji.

 

 

Komentari (0)
Loading