Sastojci
TESTO
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 600 gr brašna
- 3 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 250 gr margarina
FIL
- 2 glavice luka
- 3-4 krompira
- malo ulja
- 1 kesica mlevenog bibera
- 1 ravna kašika Vegete
Priprema
Testo: Zamesiti brašno sa vodom i uljem. Dobijeno testo ostaviti da odstoji 1 sat. Razvući testo oklagijom što tanje, pa premazati sa 1/3 posnog margarina. Preklopiti testo i ostaviti ga da stoji oko 2 sata. Ovo ponoviti još dva puta tj. sve dok ima margarina. Posle trećeg puta ostaviti još 2 sata da testo stoji. Razvučeno testo seći na kocke željene veličine, staviti kašičicu fila, skupiti suprotne strane kocke i okrenuti da skupljena strana bude dole. Malo spljoštiti da se za vreme pečenja ne bi otvorile. Ređati u blago podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatkastu boju.
Fil: Na malo ulja izdinstati sitno seckani luk, dodati rendani krompir i dinstati zajedno. Kada je gotovo staviti biber i vegetu i sve zajedno promešati.