Pomaže i u borbi protiv mladalačkih akni: Samo jedna čaša, ovog napitka, DNEVNO, učiniće čuda za vaš ORGANIZAM

Vesti 25.05.2023 15:47 0

Sigurno ste više puta čuli da je, za naš organizam, svakodnevno konzumiranje vode sa limunom i više nego korisno

limunada

Shutterstock

Ali, da li zapravo zaista poznajete nekoga ko to radi i kome se isplatilo? Gianluca Russo je odlučila da proveri ove tvrdnje.

Naime, ona je pristala na izazov da nedelju dana pije samo vodu sa limunom.

Limun se često pominje i kao prirodni antibiotik, a ističe se i to da je koristan za imunitet, da je prirodni antiseptik, kao i da pomaže u ublažavanju grlobolje i menstrualnih bolova.

Voda sa limunom, prema nekima, pomaže i u borbi protiv mladalačkih akni.

Russo je tokom nedelju dana, svakog jutra na prazan želudac, pila 2,5 dcl vode sa pola isceđenog limuna, a kako kaže, već pri kraju nedeljnog izazova je primetila da joj je koža čistija i svetlija.

“Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba da bude topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo, oa sam se odlučila za svežiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam videla rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila skoro besprekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Pored toga, postala je i dosta mekša na dodir i dosta svetlija”, piše Russo. Inače, voda sa limunom je jedan od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Kako je nekoliko dana, nakon završetka izazova, usledilo i razočarenje i deo akni je počeo da se vraća, kako kaže, sigurna je da ju je od upala štitio upravo limun. “Uz to, voda sa limunom je pomogla i mom oralnom zdravlju, a bila sam i manje naduta”, napisala je Russo, a to ide u prilog istraživanjima koja kažu da voda sa limunom može da deluje i kao prirodni diuretik. “Poboljšao mi se ten, osvežio dah i uravnotežila se probava, ali nisam primetila druge zdravstvene benefite”, piše, svesna toga da je nedelju dana izazova prekratak period. “Ipak, imala sam i jedno negativno dejstvo pijenja vode sa limunom: Svakog dana sam bila žedna, a ako tu žeđ ne utolim, u ustima mi je ostajao čudan ukus”, dodaje Russo i zaključuje da će definitivno razmislite o tome da joj voda sa limunom postane stalna svakodnevna praksa.

Komentari (0)
Loading