OVO je trik za SAVRŠENU KAJGANU: Napravite brz i "snažan" doručak uz savete MAJSTORA!

Najžena.rs Vesti 05.02.2022 08:30 0

Jaja su namirnica koju uglavnom biramo za doručak. Mogu da se pripreme na različite načine, a verujemo da je kajgana mnogima jedna od omiljenih.

OVO je trik za SAVRŠENU KAJGANU: Napravite brz i "snažan" doručak uz savete MAJSTORA!

Shutterstock

Znamo da je recept veoma jednostavan, ali postoji nekoliko trikova za još bolji ukus omiljenog doručka.

Kulinari tvrde da je glavni "problem" sa kajganom što je često prepržimo. Smatra se da nije to prava kajgana ako čak i malo porumeni.

- Savršena kajgana treba da bude mekana i više kuvana nego pečena - ističu kuvari.

Dakle prilično vlažna i rastresita. Jaja uvek pržite u tiganju sa nelepljivim premazom, isklučivo na laganoj temperaturi, uz konstatno mešanje drvenom varjačom. 

Ako želite da vam kajgana bude kremastija, na svakoj jaje dodajte po kašiku pavlake, dobro umutite, pa pecite, kao što smo već rekli, na laganoj vatri.

Komentari (0)
Loading