Gotovo svi vole KAJGANU ali je i često spremaju na POGREŠAN NAČIN: Samo ovako će ispasti kremasta i ukusna

Lana Vidović Vesti 05.12.2021 08:30 0

Mnogi misle da između omleta i kajgane nema razlike, ali se varaju jer nije svejedno ni kakav tiganj koristite, ni na kojoj temperaturi pržite, a ni kako dodajete jaja, kažu stručnjaci

Gotovo svi vole KAJGANU ali je i često spremaju na POGREŠAN NAČIN: Samo ovako će ispasti kremasta i ukusna

Shutterstock

Osim kvalitetnog posuđa, za pripremu kajgane neće vam biti potrebno puno dodataka. Koristite provereno domaća jaja kako kod pripreme ne biste morali da se služite mlečnim dodacima, kajganu pripremajte brzo, ali strpljivo, a zatim uživajte u svom ukusnom doručku.

Izbor masnoće vrlo je važan kod pripreme kajgane. Dok će maslac dati kremastiju teksturu, maslinovo ulje doprineće finijem ukusu. Može se koristiti i suncokretovo ulje, iako ono neće znatno doprineti ukusu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Ukus jaja i dodaci koje ćete im na kraju dodati u ovom slučaju više će doći do izražaja. Jaja nikako nemojte razbiti u tiganj, već pripremite manju posudu u kojoj ćete ih umutiti kako bi se žumanca i belanca dobro povezala. Neki kulinarski stručnjaci savetuju odvajanje žumanaca i belanaca da biste ih zatim povezali tek pre samog pečenja, ali za pripremu jaja kod kuće biće dovoljno tek umutiti ih u odvojenoj posudi, a zatim ih prebaciti na vruć tiganj.

Iako kod pripreme kajgane mnogi iz navike otvaraju frižider i posežu za mlekom, šefovi širom sveta smatraju da bilo kakvi mlečni dodaci, poput mleka, kiselog mleka ili pavlake za kuvanje, uopšte nisu potrebni. Potrebna su vam i kvalitetna, domaća jaja i vaša kajgana će biti najukusnija koju možete da zamislite.

Tiganj pre svega dobro zagrejte na višoj temperaturi, ali odmah nakon što dodate jaja smanjite temperaturu na najnižu i pustite da se jaja peku oko jedan minut. Kajgana bi trebalo da bude kremasta i lagana, ali ako niste ljubitelj jaja pripremljenih na ovaj način, pecite je nešto duže, dok ne poprimi boju. Najslađi deo ide na kraju, a to su dodaci poput sira i svežeg začinskog bilja koji će vaš doručak učiniti savršenim.

 

img
10. 04. 2025 21:31

Vučić u Pionirskom parku: Sa studentima odigrao partiju šaha

img
10. 04. 2025 21:40

Idealan tim Lige šampiona – po trojica iz Arsenala, PSŽ-a i Intera

img
10. 04. 2025 22:00

Manje od 48 sati do najvećeg skupa u istoriji Srbije: Praznik naroda, države i zajedništva

img
10. 04. 2025 21:56

Karlik Džons: "I dalje imamo šansu da osvojimo nešto" VIDEO

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
10. 04. 2025 22:02

Na današnji dan, 11. april

img
10. 04. 2025 23:10

STEFANI PRIZNALA EMOCIJE PREMA MUNJEZU! Nastao haos za crnim stolom, Anđela skočila na Matoru, pljušte uvrede i optužbe!

img
10. 04. 2025 21:31

Vučić u Pionirskom parku: Sa studentima koji žele da uče odigrao partiju šaha

img
10. 04. 2025 21:31

Vučić u Pionirskom parku: Dočekali ga studenti koji žele da uče

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
10. 04. 2025 21:31

Vučić u Pionirskom parku: Sa studentima koji žele da uče odigrao partiju šaha; "Vi ste iskra slobode"

img
10. 04. 2025 21:57

Srbi sa KiM uprkos kiši i vetru stižu u Beograd; Pridružuju im se domaćini na traktorima FOTO/VIDEO

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Komentari (0)