Brza i veoma efikasna večera sa svačija nepca na vašem stolu.
Potrebno je: 200 g taljatelja, 2 mlada luka, 50 g slanine, 150 g bukovače, 100 g mocarele, biber, so i pola kašičice origana
Priprema:
Taljatele skuvajte u slanoj vodi. Naseckajte mladi luk na kolutove, malo posolite, pa ubacite u tiganj sa nekoliko kašika ulja. Zatim dodajte slaninu.
Propržite oko 5 minuta, pa dodajte bukovaču, biber, malo tucane ljute paprike i pola kašičice origana. Sve zajedno pržite oko 7, 8 minuta pa dodajte taljatele. Zatim 100gr. mocarele isečene na komadiće i malo vode u kojoj su se kuvale taljatele.
Promešajte i ostavite na šporetu dok se mocarela ne istopi.
Ako ne volite bukovače, možete staviti šampinjone, a ako nećete mocarelu, možete staviti kačkavalj.
Po želji na kraju dodati parmezan.
Uživajte!