Limun dijeta: Za 14 dana čak šest kilograma manje

Vesti 15.03.2023 18:00 0

Nema čoveka na svetu koji nije pokušao bar jednu dijetu

Limun dijeta: Za 14 dana čak šest kilograma manje

Shutterstock

Kako kažu “U zdravom telu, zdrav duh”, bitno je da napravite režim ishrane koji će biti u skladu sa vašim potrebama, a limun je tu da vam pomogne da ovaj proces protekne bez velikog opterećenja. Drvo i plod limuna imaju mnogo blagodeti po naš organizam. Kad se razbolimo, skoro svi prvo potežemo za časom sveže isceđenog limunovog soka.

Poznato je koliko limun u sebi sadrži vitamina i minerala, kao i da je odličan izbor kada želimo da podignemo svoj imunitet. Limun je takođe odlična opcija kad je u pitanju nega kože, kose i noktiju, ali i kada želite da poboljšate proces varenja u svom telu. Limun pomaže kod uklanjanja viška masti u organizmu.

On u sebi sadrži čuvene flavonoide koji taloženje masti sužavaju na minimum.

Limunov sok će vam pomoći da tokom dijete imate manji osećaj gladi. Za to su zadužena vlakna koja čine čak 4.5 odsto mase svakog limuna. Bitno je da u svoju ishranu svakako uvedete raznovrsne i redovne obroke, ali će se na ovaj način smanjiti količina hrane koju ćete pojesti tokom jednog obroka.

Možete piti sok od sveže isceđenog limuna, a odlična opcija je i da u času kisele vode dodate limunov sok.

Postoji pravilo koje će dovesti do lakšeg sprovođenja ove dijete, a podrazumeva da prvog dana popijete jednu čašu limunovog soka, pa sve do sedmog dana kada ćete broj čaša povećavati za po jednu. Od sedmog do četrnaestog dana dijete postepeno smanjujte broj popijenih čaša limunade.

Pravilo je da ova dijeta traje 7 – 14 dana i da vam na taj način postepeno smanjuje višak nagomilanih masti u vašem telu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading