Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

Sanja Jakšić Vesti 03.09.2021 20:00 0

Da li ste i vi ljubitelj italijanske hrane? Ovaj čudesni recept brzo se našao među najtraženijim upravo zbog jednostavne pripreme.

Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

unsplash.com

Tiramisu, jedan od najpopularnijih kolača širom sveta u prevodu znači "Obraduj me" ili "Podigni me", a ovu jednostavnu verziju kreirao je čuveni italijanski šef Roberto Linguanoto u svom restoranu  "Le Beccherie".

Da li ste probali i ovo?

RIZNICA ZDRAVLJA! PRAVI DOMAĆI sok od višanja koji vraća pravo u DETINJSTVO

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotve ZA TREN, još brže odu!

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI! Probajte najukusnije NAĆOSE gotove za POLA SATA

Potrebno je:

200g piškota

250g maskarponea
300ml slatke pavlake
200ml crne kafe
100g šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanile
čašica amareto likera ili rum
kakao prah za posipanje

Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

unsplash.com

 

 

Priprema

Mikserom umutiti maskarpone i šećer u prahu sve dok ne dobijemo finu kremastu smesu.
Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti u šlag, vodeći računa da ne umutimo previše, zatim lagano pomešati sa kremom. U dublju posudu sipati kafu (nes) i amaretto ili rum. Piškote umakati u kafu i slagati na dno čaše ili prigodne staklene posudice. Kada poređamo prvi red piškota preko njih sipati polovinu krema od maskarponea, potom složiti drugi red piškota i preliti ostatkom krema.

Na kraju tiramisu bogato posuti kakaom u prahu i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading