Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

Sanja Jakšić Vesti 03.09.2021 20:00 0

Da li ste i vi ljubitelj italijanske hrane? Ovaj čudesni recept brzo se našao među najtraženijim upravo zbog jednostavne pripreme.

Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

unsplash.com

Tiramisu, jedan od najpopularnijih kolača širom sveta u prevodu znači "Obraduj me" ili "Podigni me", a ovu jednostavnu verziju kreirao je čuveni italijanski šef Roberto Linguanoto u svom restoranu  "Le Beccherie".

Da li ste probali i ovo?

RIZNICA ZDRAVLJA! PRAVI DOMAĆI sok od višanja koji vraća pravo u DETINJSTVO

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotve ZA TREN, još brže odu!

Tako HRSKAVI i SLASNI, a kad stigne preliv PRSTE ĆETE POLIZATI! Probajte najukusnije NAĆOSE gotove za POLA SATA

Potrebno je:

200g piškota

250g maskarponea
300ml slatke pavlake
200ml crne kafe
100g šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanile
čašica amareto likera ili rum
kakao prah za posipanje

Italijanska DELICIJA u čaši i BEZ JAJA: Neodoljiv TIRAMISU osvojiće vas na PRVI ZALOGAJ

unsplash.com

 

 

Priprema

Mikserom umutiti maskarpone i šećer u prahu sve dok ne dobijemo finu kremastu smesu.
Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti u šlag, vodeći računa da ne umutimo previše, zatim lagano pomešati sa kremom. U dublju posudu sipati kafu (nes) i amaretto ili rum. Piškote umakati u kafu i slagati na dno čaše ili prigodne staklene posudice. Kada poređamo prvi red piškota preko njih sipati polovinu krema od maskarponea, potom složiti drugi red piškota i preliti ostatkom krema.

Na kraju tiramisu bogato posuti kakaom u prahu i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći.

Prijatno!

Komentari (0)