Tiramisu, jedan od najpopularnijih kolača širom sveta u prevodu znači "Obraduj me" ili "Podigni me", a ovu jednostavnu verziju kreirao je čuveni italijanski šef Roberto Linguanoto u svom restoranu "Le Beccherie".
Da li ste probali i ovo?
RIZNICA ZDRAVLJA! PRAVI DOMAĆI sok od višanja koji vraća pravo u DETINJSTVO
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotve ZA TREN, još brže odu!
Potrebno je:
200g piškota
300ml slatke pavlake
200ml crne kafe
100g šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanile
čašica amareto likera ili rum
kakao prah za posipanje
unsplash.com
Priprema
Mikserom umutiti maskarpone i šećer u prahu sve dok ne dobijemo finu kremastu smesu.
Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti u šlag, vodeći računa da ne umutimo previše, zatim lagano pomešati sa kremom. U dublju posudu sipati kafu (nes) i amaretto ili rum. Piškote umakati u kafu i slagati na dno čaše ili prigodne staklene posudice. Kada poređamo prvi red piškota preko njih sipati polovinu krema od maskarponea, potom složiti drugi red piškota i preliti ostatkom krema.
Na kraju tiramisu bogato posuti kakaom u prahu i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći.
Prijatno!
