Tiramisu, jedan od najpopularnijih kolača širom sveta u prevodu znači "Obraduj me" ili "Podigni me", a ovu jednostavnu verziju kreirao je čuveni italijanski šef Roberto Linguanoto u svom restoranu "Le Beccherie".
Da li ste probali i ovo?
RIZNICA ZDRAVLJA! PRAVI DOMAĆI sok od višanja koji vraća pravo u DETINJSTVO
Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotve ZA TREN, još brže odu!
Potrebno je:
200g piškota
300ml slatke pavlake
200ml crne kafe
100g šećera u prahu
kašičica ekstrakta vanile
čašica amareto likera ili rum
kakao prah za posipanje
Priprema
Mikserom umutiti maskarpone i šećer u prahu sve dok ne dobijemo finu kremastu smesu.
Dobro ohlađenu slatku pavlaku umutiti u šlag, vodeći računa da ne umutimo previše, zatim lagano pomešati sa kremom. U dublju posudu sipati kafu (nes) i amaretto ili rum. Piškote umakati u kafu i slagati na dno čaše ili prigodne staklene posudice. Kada poređamo prvi red piškota preko njih sipati polovinu krema od maskarponea, potom složiti drugi red piškota i preliti ostatkom krema.
Na kraju tiramisu bogato posuti kakaom u prahu i ostaviti u frižideru da odstoji preko noći.
Prijatno!