Banana hleb je sa razlogom postao toliko popularna poslastica jer pored primamljivog ukusa, vrlo se brzo sprema, a potrebno vam je samo četiri sastojka.
Iako su nije potrebno previše sastojaka, predlažemo vam da odaberete što kvalitetnije kako biste dobili hranljiviji desert bez mnogo kalorija. Ukoliko ste u mogućnosti napravite kikiriki puter sami, ili bar odaberite kvalitetniji koji sadrži samo kikiriki. Opredelite se za što zrelije banane kako bi kolač bio dovoljno sladak, a umesto klasične mlečne koja sadrži više šećera, odaberite crnu čokoladu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Možda će vam se dopasti i sledeći recepti:
Doručak koji se sprema DOK VI SPAVATE? Samo PAR SASTOJAKA i imaćete OMILJEN OBROK svakog dana!
Avokado, PRSTOHVAT začina i malo MAGIJE: Ovako se sprema NAJUKUSNIJI GVAKAMOLE
SASTOJCI:
- 4 zrele banane
- 200 g ovsenih pahuljica
- 200 g čokolade
- 250g kikiriki putera
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a za to vreme pripremljene sastojke (osim čokolade) sipajte u blender.Čokoladu iseckajte na sitne komadiće pa pomešajte sa smesom iz blendera. Dobijenu kompaktnu smesu izlijte u pleh namenjen za pečenje hleba. Smanjite temperaturu na 180 stepeni pa pecite oko 30 minuta ili dok testo bude gotovo. Izvadite, ostavite da se ohladi a potom služite uz čaj ili kafu po želji.
Prijatno.