Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotove ZA TREN, još brže odu!

Sanja Jakšić Vesti 10.08.2021 14:50 0

Neodoljiva poslastica iz rerne koju ćete često praviti!

Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotove ZA TREN, još brže odu!

unsplash.com

Kada jednom budete napravili ove jednostavne rolnice sa cimetom, budite sigurni da ćete ih uvrstiti u svoj redovni meni. Nije vam neophodno veliko kulinarsko iskustvo, samo malo volje, sastojci i srtpljenje i imaćete najukusniji desert na svetu.

Ove rolnice, inače poreklom iz Norveške možete pre pečenja odložiti u zamrzivač, gde tako skladištene mogu da stoje i do mesec dana i po potrebi, za ukusnu večeru ih izvaditi, otopiti i ispeći.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

SASTOJCI:

  • brašno 350 g
  • suvi kvasac 1 kesica
  • prašak za pecivo 1/2 kesice
  • šećer 60 g
  • puter 30 g
  • so 1/4 kašičice
  • mleko 120 ml
  • voda 60 ml
Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotove ZA TREN, još brže odu!

unsplash.com

 

 

Fil:

  • smeđi šećer 100 g
  • puter 100 g
  • cimet 20 g

Premazivanje:

  • puter 60 g
  • šećer u prahu 200 g
  • mleko 5 kašika

PRIPREMA:

U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte zatim ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste.

Cimet, puter i dosta oraha: PREUKUSNE rolnice gotove ZA TREN, još brže odu!

unsplash.com

 

Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu.

Rolnice pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom, pa prelijte prohlađene rolnice.

Komentari (0)