Kada jednom budete napravili ove jednostavne rolnice sa cimetom, budite sigurni da ćete ih uvrstiti u svoj redovni meni. Nije vam neophodno veliko kulinarsko iskustvo, samo malo volje, sastojci i srtpljenje i imaćete najukusniji desert na svetu.
Ove rolnice, inače poreklom iz Norveške možete pre pečenja odložiti u zamrzivač, gde tako skladištene mogu da stoje i do mesec dana i po potrebi, za ukusnu večeru ih izvaditi, otopiti i ispeći.
Da li ste probali i ove recepte?
SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!
Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!
SASTOJCI:
- brašno 350 g
- suvi kvasac 1 kesica
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- šećer 60 g
- puter 30 g
- so 1/4 kašičice
- mleko 120 ml
- voda 60 ml
Fil:
- smeđi šećer 100 g
- puter 100 g
- cimet 20 g
Premazivanje:
- puter 60 g
- šećer u prahu 200 g
- mleko 5 kašika
PRIPREMA:
U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte zatim ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste.
Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu.
Rolnice pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom, pa prelijte prohlađene rolnice.