Kada jednom budete napravili ove jednostavne rolnice sa cimetom, budite sigurni da ćete ih uvrstiti u svoj redovni meni. Nije vam neophodno veliko kulinarsko iskustvo, samo malo volje, sastojci i srtpljenje i imaćete najukusniji desert na svetu.
Ove rolnice, inače poreklom iz Norveške možete pre pečenja odložiti u zamrzivač, gde tako skladištene mogu da stoje i do mesec dana i po potrebi, za ukusnu večeru ih izvaditi, otopiti i ispeći.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Da li ste probali i ove recepte?
SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!
Lubenajo VOLIM TE! Napravite ovaj fenomenalan LEDENI SMUTI OD LUBENICE koji će vas osvežiti za tren!
SASTOJCI:
- brašno 350 g
- suvi kvasac 1 kesica
- prašak za pecivo 1/2 kesice
- šećer 60 g
- puter 30 g
- so 1/4 kašičice
- mleko 120 ml
- voda 60 ml

unsplash.com
Fil:
- smeđi šećer 100 g
- puter 100 g
- cimet 20 g
Premazivanje:
- puter 60 g
- šećer u prahu 200 g
- mleko 5 kašika
PRIPREMA:
U činiju sipajte mlako mleko i vodu, kvasac i kašiku šećera, pa ostavite da kvasac nadođe. Uz mešanje dodajte zatim ostatak šećera, so i otopljeni puter i jaja. Ovu smesu prelijte preko brašna i umesite testo. Ostavite ga da naraste.

unsplash.com
Pomešajte rastopljeni puter, šećer i cimet. Razvucite testo u pravougaonik i pramažite ga filom od cimeta i šećera, pa urolajte. Nožem isecite rolnice, stavite ih u pleh i ostavite da još malo rastu.
Rolnice pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Za preliv pomešajte otopljeni puter sa šećerom u prahu i mlekom, pa prelijte prohlađene rolnice.