Pileća prsa su jedan od najzdravijih proteina koje možete pojesti. Osim toga, takođe imaju puno vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa i cinka.
Dobro funkcionišu kao glavno jelo, a vrlo su popularna kao dodatak sendvičima, salatama i supama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Šefica Džasmin Al Savaf za portal "EatThis" otkrila je koje su najčešće greške koje pravimo kad kuvamo pileće belo meso.
Ne začinjavate piletinu pre spremanja
Začinjavati pileća prsa nakon što su već kuvana/pečena znači da se so/začini ili marinade neće prožeti s piletinom. Rezultat je piletina koje je prilično bezukusna.
Kuvate/pečete piletinu u tiganju koji je hladan ili premali
Al Savaf objašnjava da je cilj peći piletinu na visokoj temperaturi, kako bi zadržala vlažnost iznutra. Ako počnete da pečete piletinu u hladnom tiganju, trebaće joj duže da se ispeče i počeće da bude smeđa.
Takođe, ako spremate piletinu u premalom tiganju, znači da će on biti ispunjen brzo i piletina će biti kuvana umesto pečena.
Previše puta okrećete piletinu
Al Savaf naglašava da je cilj ispeći piletinu što je brže moguće kako bi zadržala vlažnost. Jednom kad se tiganj zagreje, pecite piletinu na jednoj strani dok ne poprimi zlatnu boju.
Pečete pileća prsa koja nisu jednake debljine
Kako biste postigli savršene rezultate dok pečete meso, Al Savaf kaže da debljina komada prsa mora da bude jednaka da bi se osiguralo ravnomerno pečenje.
Pečete pileća prsa koja su prehladna
- Ako pečete pileća prsa koja su hladna ili još gore, potpuno smrznuta, to je recept za prekuvana i suva pileća prsa - kaže Al Savaf.
Predugo pečete pileća prsa i ne ostavljate da odstoje pre nego što počnete da ih sečete
Prekuvavanje pilećih prsa je najgora greška koju možete da napravite. Takođe, nije poželjno ni seći ih odmah posle pečenja. Al Savaf savetuje da bi piletina trebalo da odstoji bar pet minuta pre sečenja.
LJUBAV SE NE UČI, ONA SE OSEĆA! Bora Santana grca u suzama, svaki stih ga podseća na Milicu Kemez!? (VIDEO)
Ukrajina ovo neće preživeti: Nemački Bild objavio stravične vesti - da li ste svesni šta kreće?
S cveta na cvet: Mina se vratila Terzi nakon muvanja sa Anđelom, izaziva ga svojim oblinama (VIDEO)
(VIDEO) SNIMAK HAPŠENJA VLADIMIRA ŠTIMCA!
Направљена за Посејдона: Русија поринула нуклеарну подморницу „Хабаровск“
Ništa to ne znači, i ja sam bio veren: Đukić se osvrnuo na Bebičinu i Teodorinu veridbu, primetio da je ona PUNA STRAHOVA, pa priznao: Mnogo mi je čudno da svi lažu, samo Aneli ne! (VIDEO)
Sankcije ne menjaju ništa – evo kako možete da plaćate karticama na NIS pumpama
UVEK U NAPADU Registruj se na AdmiralBet
Zakon vas brani – lakši upis svojine, isprave ne moraju da budu potpune
Terzi će poziliti! Mina i Anđelo na korak do poljupca, sve puca od strasti (VIDEO)
POLICIJA UHAPSILA 37 BLOKADERA: Hitno se oglasili iz MUP-a
ALTA banka proširuje mrežu – nova ekspozitura dostupna građanima do 22.00 časa
Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd
Prvi u istoriji, mačak krimos – vlasnica kažnjena sa 1.250 evra, njen ljubimac odlazio kod komšije
Volim tog čoveka: Milosava priznala da su ona i 17 godina mlađi Jovan u TAJNOJ VEZI, otkrila sve o svom ljubavnom životu: Pre 10 godina smo bili zajedno, na kraju se OBESIO (VIDEO)