Profesionalni KUVAR otkriva zašto vam je PILETINA uvek suva: Svi prave ovih ŠEST grešaka!

Andrea Orlandić Vesti 07.11.2021 08:30 0

Verovali ili ne, ali čak i neki majstori ovog zanata prave ove greške

Profesionalni KUVAR otkriva zašto vam je PILETINA uvek suva: Svi prave ovih ŠEST grešaka!

pixabay

Pileća prsa su jedan od najzdravijih proteina koje možete pojesti. Osim toga, takođe imaju puno vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa i cinka.

Dobro funkcionišu kao glavno jelo, a vrlo su popularna kao dodatak sendvičima, salatama i supama.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Šefica Džasmin Al Savaf za portal "EatThis" otkrila je koje su najčešće greške koje pravimo kad kuvamo pileće belo meso.

Ne začinjavate piletinu pre spremanja

Začinjavati pileća prsa nakon što su već kuvana/pečena znači da se so/začini ili marinade neće prožeti s piletinom. Rezultat je piletina koje je prilično bezukusna.

Kuvate/pečete piletinu u tiganju koji je hladan ili premali

Al Savaf objašnjava da je cilj peći piletinu na visokoj temperaturi, kako bi zadržala vlažnost iznutra. Ako počnete da pečete piletinu u hladnom tiganju, trebaće joj duže da se ispeče i počeće da bude smeđa.

Takođe, ako spremate piletinu u premalom tiganju, znači da će on biti ispunjen brzo i piletina će biti kuvana umesto pečena.

Previše puta okrećete piletinu

Al Savaf naglašava da je cilj ispeći piletinu što je brže moguće kako bi zadržala vlažnost. Jednom kad se tiganj zagreje, pecite piletinu na jednoj strani dok ne poprimi zlatnu boju.

Pečete pileća prsa koja nisu jednake debljine

Kako biste postigli savršene rezultate dok pečete meso, Al Savaf kaže da debljina komada prsa mora da bude jednaka da bi se osiguralo ravnomerno pečenje.

Pečete pileća prsa koja su prehladna

- Ako pečete pileća prsa koja su hladna ili još gore, potpuno smrznuta, to je recept za prekuvana i suva pileća prsa - kaže Al Savaf.

Predugo pečete pileća prsa i ne ostavljate da odstoje pre nego što počnete da ih sečete

Prekuvavanje pilećih prsa je najgora greška koju možete da napravite. Takođe, nije poželjno ni seći ih odmah posle pečenja. Al Savaf savetuje da bi piletina trebalo da odstoji bar pet minuta pre sečenja.

img
30. 05. 2025 07:21

GLAS TRENERA I KAPITENA Evo ko je najbolji igrač Superlige

img
30. 05. 2025 08:17

SRBIN PRED DUPLOM KRUNOM: Rajković i Benzema imaju priliku da ispišu novu stranicu istorije Itihada

img
30. 05. 2025 07:21

LAKŠE SE DIŠE Iz Pariza stigle dobre vesti

img
23. 05. 2025 14:08

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 281€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
30. 05. 2025 08:18

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE DO 35 GODINA: Evo za šta možete da koristite sredstva

img
30. 05. 2025 08:20

Kupaći menjajte nakon svakog kupanja - U suprotnom vam preti opasna zaraza

img
09. 05. 2025 08:34

ADMIRALBET VAM POKLANJA 50% BONUSA SVAKOG DANA

img
30. 05. 2025 08:28

I u Crnoj Gori potvrđen prvi slučaj zarazne bolesti

img
30. 05. 2025 08:16

Mogu li Niksi da promene istoriju? VIDEO

img
30. 05. 2025 08:29

HAOS NA NOVOM BEOGRADU: Vrane ponovo napadaju ljude! Evo šta je razlog i kako da se zaštitite (VIDEO)

img
30. 05. 2025 07:09

BOMBA U HUMSKOJ NA POMOLU Saša Ilić opcija za novog trenera Partizana, čeka se njegovo "da"

img
28. 05. 2025 12:35

Zašto je ravnoteža crevne mikrobiote ključ vašeg zdravlja?

img
30. 05. 2025 08:29

Srbija pregazila Vels, večeras igramo mečeve za plej-of

img
30. 05. 2025 08:15

NAJVEĆA SEZONA ALTKOINA STIŽE – A SA NjOM I EKSPLOZIJA CENA! KOJE KRIPTOVALUTE TREBA KUPITI?

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
22. 05. 2025 09:40

Sigurna budućnost vašeg krova – Mladost Futura PRO crep

Komentari (0)