Pileća prsa su jedan od najzdravijih proteina koje možete pojesti. Osim toga, takođe imaju puno vitamina B i D, kalcijuma, gvožđa i cinka.
Dobro funkcionišu kao glavno jelo, a vrlo su popularna kao dodatak sendvičima, salatama i supama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Šefica Džasmin Al Savaf za portal "EatThis" otkrila je koje su najčešće greške koje pravimo kad kuvamo pileće belo meso.
Ne začinjavate piletinu pre spremanja
Začinjavati pileća prsa nakon što su već kuvana/pečena znači da se so/začini ili marinade neće prožeti s piletinom. Rezultat je piletina koje je prilično bezukusna.
Kuvate/pečete piletinu u tiganju koji je hladan ili premali
Al Savaf objašnjava da je cilj peći piletinu na visokoj temperaturi, kako bi zadržala vlažnost iznutra. Ako počnete da pečete piletinu u hladnom tiganju, trebaće joj duže da se ispeče i počeće da bude smeđa.
Takođe, ako spremate piletinu u premalom tiganju, znači da će on biti ispunjen brzo i piletina će biti kuvana umesto pečena.
Previše puta okrećete piletinu
Al Savaf naglašava da je cilj ispeći piletinu što je brže moguće kako bi zadržala vlažnost. Jednom kad se tiganj zagreje, pecite piletinu na jednoj strani dok ne poprimi zlatnu boju.
Pečete pileća prsa koja nisu jednake debljine
Kako biste postigli savršene rezultate dok pečete meso, Al Savaf kaže da debljina komada prsa mora da bude jednaka da bi se osiguralo ravnomerno pečenje.
Pečete pileća prsa koja su prehladna
- Ako pečete pileća prsa koja su hladna ili još gore, potpuno smrznuta, to je recept za prekuvana i suva pileća prsa - kaže Al Savaf.
Predugo pečete pileća prsa i ne ostavljate da odstoje pre nego što počnete da ih sečete
Prekuvavanje pilećih prsa je najgora greška koju možete da napravite. Takođe, nije poželjno ni seći ih odmah posle pečenja. Al Savaf savetuje da bi piletina trebalo da odstoji bar pet minuta pre sečenja.

DAČIĆ PORUČIO ĐILASU: Šta glumiš kada svi mogu da vide da ste ti i tvoja tadašnja stranka podržali i glasali za Briselski sporazum

RADOVI NA EKSPU TEKU PO PLANU Jerinić: Na pripremnom sastanku u Beogradu predstavićemo izložbu

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

"ALAHU AKBAR!" Muškarac pretio putnicima na letu za Glazgov, čula se i PSOVSKA NA SRPKOM - brzo su ga oborili na pod! (VIDEO)

EXPO PIŠE ISTORIJU Ovo je bio trenutak kada je svet prvi put video budućnost
3 BRZA I ZDRAVA DORUČKA ZA SAVRŠEN POČETAK DANA

Elektro – robot iz 30-ih koji je nagovestio svet kakav danas poznajemo

KROZ SRBIJU NA DVA TOČKA: Sedite na bicikl, i doživite nezaboravnu avanturu koja se pamti!

Osvežite vaš krov Mladost NATUR PRO 12 crepom uz 50 godina garancije!

VELIKI USPEH 117 zemalja potvrdilo učešće na Ekspo 2027 – Srbija prestiže Astanu

MALI NA GRADILIŠTU U SURČINU – Sve ide po planu za Ekspo, ključevi do 1. decembra 2026. (FOTO)

Nezapamćeni skandal doneo Srbiji zlato: Trener ušao u ring i davio sudiju! VIDEO

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

Na današnji dan, 28. jul
