Sastojci
Nacin 1
- 500 gr pilecih fileta
- 4-5 kašičica majoneze
- 2 kašičice senfa
- 2 kapike belog vina
- 1/2 kašike limunovog soka
- frisko mlevenog papra
- soli
- po ukusu prezle
Nacin 2
- pilece meso (file)
- 200 ml jogurt
- 200 ml majonez
- bibera i soli po potrebi
- pola kašičice belog luka u prahu/granulama
- prezle po ukusu
Priprema
Prvi Nacin:
Pileći file malo samo, ako je uopšte potrebno natucite čekićem za meso.
Sjedinite navedene sastojke: majonezu, senf, belo vino, limunov sok, sol i biber.
Svaki komad mesa dobro namažite smesom i na kraju sve stavite u kutiju/zdjelu tako da je svaki komad fino prekriven smesom. Poklopite posudu i stavite u frizider 15-tak minuta (ili ako imate dovoljno vremena, sto duze to meso finije i sočnije).
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a tepsiju oblozite pekacim papirom..
Na komad papira ili plitki tanjir stavite malo prezle i uvaljajte svaki komad mesa. Lepo prstima utapkajte prezlu tako da svaki deo mesa bude fino prekriven prezlom. Malo protresite.
Komade mesa fino složite u oblozenu tepsiju i stavite da se peče 20-25 minuta… trebalo bi da je 15-20 minuta sasvim dovoljno.
U prezlu možete dodati začine po volji. Izrendani parmezan, naseckani bosiljak, peršun, vlasac, beli luk u prahu, tucanu papriku itd…
Drugi Nacin:
Izmešati jogurt i majonezu, posoliti i pobiberiti, dodati začine po želji – u to staviti meso i u frizider (neka meso bude lepo potopljeno u marinadi – što se meso duže marinira to bolje).
Potom meso izvaditi iz frižidera, uvaljati u prezlu u koju ste dodali što volite, ili ništa osim opet malo soli i bibera i stavite da se peče meso u zagrejanoj rerni. Petnaestak - 20 minuta i više nego dovoljno. Meso je fino i sočno, nije nimalo suvo.
Posluživanje:
Servirajte uz kuvano povrće, pire krumpir, zelenu salatu i sl.