Plavi PATLIDŽAN kakav do sada niste probali: Samo dodajte ove začine i dobićete PREUKUSAN prilog koji ide uz svako jelo

Vesti 30.10.2021 15:39 0

Kada ga jednom ovako napravite, zaboravićete sve druge verzije

Plavi PATLIDŽAN kakav do sada niste probali: Samo dodajte ove začine i dobićete PREUKUSAN prilog koji ide uz svako jelo

Shutterstock

Ljubitelji patlidžana biće oduševljeni ovim krajnje jednostavim, a i te kako ukusnim receptom.

Potrebno je: 2-3 patlidžana, šoljica oštrog brašna, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 čena belog luka, struk peršuna, 1/3 kašičice mlevenog bibera, 1/3 kašičice soli, i parmezan po želji.

Priprema:

Patlidžane operite, isecite po dužini na tanje kriške. Posolite ih pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta da puste tečnost. Nakon toga ih isperite hladnom vodom, pa ih ocedite rukama, tako što ćete svaku krišku stisnuti dlanovima.

Svaki patlidžan uvaljajte sa obe strane u brašno, pa ih pržite u ulju na srednje jakoj vatri, do zlatnosmeđe boje. Možete i izostaviti brašno, ali ih onda pecite na gril tiganju. Pažljivo ih vadite na kuhinjske ubruse da se ocede od suvišne masnoće, ako ih pržite na ulju.

Preliv:

Sitno iseckajte peršun, a beli luk iseckajte na tanje listiće.

U manju posudicu stavite maslinovo ulje dodajte iseckani peršun i beli luk, pobiberite i posolite, pa prelijte preko patlidžana, koji ste stavili na veći tanjir, pošto se lepo ocedio na ubrusu.

Po želji posuti parmezanom.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading