Ljubitelji patlidžana biće oduševljeni ovim krajnje jednostavim, a i te kako ukusnim receptom.
Potrebno je: 2-3 patlidžana, šoljica oštrog brašna, 1 dl maslinovog ulja, 2-3 čena belog luka, struk peršuna, 1/3 kašičice mlevenog bibera, 1/3 kašičice soli, i parmezan po želji.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Priprema:
Patlidžane operite, isecite po dužini na tanje kriške. Posolite ih pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta da puste tečnost. Nakon toga ih isperite hladnom vodom, pa ih ocedite rukama, tako što ćete svaku krišku stisnuti dlanovima.
Svaki patlidžan uvaljajte sa obe strane u brašno, pa ih pržite u ulju na srednje jakoj vatri, do zlatnosmeđe boje. Možete i izostaviti brašno, ali ih onda pecite na gril tiganju. Pažljivo ih vadite na kuhinjske ubruse da se ocede od suvišne masnoće, ako ih pržite na ulju.
Preliv:
Sitno iseckajte peršun, a beli luk iseckajte na tanje listiće.
U manju posudicu stavite maslinovo ulje dodajte iseckani peršun i beli luk, pobiberite i posolite, pa prelijte preko patlidžana, koji ste stavili na veći tanjir, pošto se lepo ocedio na ubrusu.
Po želji posuti parmezanom.
Prijatno!