A s obzirom na sve to, trebalo bi da imamo na umu da savršena jela nisu uvek ona koja se dugo, iscrpno spremaju.
Postoje oni slatki, a kratki recepti koji su gotovi očas posla, ukusniji su od mnogih specijaliteta koji zahtevaju sat, dva i više vremena.
Supa od avokada i krastavaca
Supa od avokada i krastavaca- osvežavajuća i ukusna!
Sastojci
- krastavac 1
- avokado 1
- so 1/2 kašičice
- šećer 1/2 kašičice
- sok od limete 1
- biber po ukusu
Kako pripremiti
Avokado očistite, krastavac dobro operite i nemojte ga ljuštiti. Stavite krastavac i avokado u blender i miksajte dok masa ne postane ujednačena, bez krupnih delova.
Sipajte so, biber, šećer i sok od limete. Ohladite u frižideru i poslužite.
Štapići od tikvica
Štapići od tikvica- nema ko ih ne voli!
Sastojci
- tikvice 3
- jaja 2
- so po ukusu
- gustin malo
- prezle po potrebi
- susam po potrebi
- so po ukusu
- maslinovo ulje po potrebi
Kako pripremiti
Oguljene tikvice isecite na štapiće, posolite i ostavite pola sata da puste tečnost. U 4 činijice stavite sastojke potrebne za pohovanje, gustin, posoljena jaja, prezle i susam, pa tim redom umačite štapiće tikvica.
U pleh obložen pek-papirom ređajte tikvice i na kraju pospite malo maslinovim uljem. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Bela salata sa piletinom
Bela salata sa piletinom- ukusna je i topla i hladna!
Sastojci
- makarone 300 g
- pileće belo meso 200 g
- šunka 100 g
- kuvana jaja 2 komada
- brokoli, blanširan 400 g
- kačkavalj 200 g
- majonez 100 g
- pavlaka 150 g
- so i biber po ukusu
Kako pripremiti
Piletinu ispecite na grilu ili je izdinstajte na malo ulja. Skuvajte makarone, pa ih isperite i ocedite. Dodajte seckanu piletinu, šunku, rendana jaja, blanširani brokoli i 150 g izrendanog kačkavalja. Sve dobro promešajte pa dodajte majonez i pavlaku. Još jednom pomešajte, pa pospite ostatkom rendanog kačkavalja.
BONUS VIDEO