Ramen supa potiče iz Japana, a možda i iz Kine, svakako sa dalekog Istoka. Reč ramen označava vučeno testo, odnosno rezance koji se dodaju supi. Vremenom se naziv kao i sama supa, odnosno način na koji se ona priprema, proširila po celom svetu pa je stigla čak i do nas.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
1/2 l domaće pileće supe,
dve šargarepe,
dva mlada crna luka,
100 g ramen nudli,
soja sos,
riblji sos,
srirača (ili ljuti sos od paprike),
korijander,
sveži đumbir,
dva jajeta.

Shutterstock
Priprema:
Šargarepu, crni luk i ostalo povrće operite, očistite i iseckajte na tanke rezance. Meso iz supe takođe naseckajte na manje komade.
Ramen nudle prelijte kišpućom vodom i ostavite ih da omekšaju par minuta. Jaja skuvajte manje ili više u zavisnosti od toga da li rovitija jaja.
U činiju sipajte jednu kašiku soja sosa, poslažite iseckano meso, šargarepu, mladi luk, sitno narendajte đumbir, dodajte omekšale i oceđene rezance (ramen ili obične domaće rezance koji su po mom ukusu ipak daleko ispred svih ostalih industrijskih rezanaca). Sve prelijte vrelom supom, dodajte od gore oljušteno jaje, malo srirače ili ljutog sosa, iseckanog korijandera (ili peršunovog lista ako ne volite korijander) i poslužite odmah.