Da li i vi spadate u ljubitelje dobre čorbe? Kraljica španske trpeze, čuvena Gaspaćo čorba servira se sirova, ledena i definitivno osvežava u trenutku!
Probajte i ove recepte:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat
RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!
Sve što vam je potrebno jeste dobar blender, led i nešto svežeg povrća i za samo nekoliko minuta da napravite osvežavajući obrok idealan za ovakav tropski dan!
Spremite se i trk na pijacu po sastojke.
SASTOJCI:
- 2 veća veća paradaza
- 3 dl gustog soka od paradajza
- 1 manja žuta/zelena paprika
- 1 manji krastavac
- 1 mladi crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- začini po ukusu: so, biber, bosiljak…
PRIPREMA:
Najpre oljuštite i iseckajte paradajz. Dodajte mu sok od paradajza, crni i beli luk, a zatim sve dobro izblendajte
Ostatak povrća iseckajte na sitno, zatim sjedinite sve, sipajte u lonac i ostavite par sati u frižider da odstoji.
Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone.
Po ukusu, u čorbu možete dodati mleveni kim i ljutu (čili) papriku. Kažu da je ovo osnovni recept za gaspaćo, a svako sebi može dodati još nešto po izboru – rendani sir, parmezan, jogurt…
BONUS VIDEO