SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

Vesti 08.08.2022 23:00 0

Čuvena Gaspačo čorba sprema se decenijama u Španiji, a u svakoj regiji postoji poseban recept za ovaj osvežavajući gurmanluk.

SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

unsplash.com

Da li i vi spadate u ljubitelje dobre čorbe? Kraljica španske trpeze, čuvena Gaspaćo čorba servira se sirova, ledena i definitivno osvežava u trenutku!

 

Sve što vam je potrebno jeste dobar blender, led i nešto svežeg povrća i za samo nekoliko minuta da napravite osvežavajući obrok idealan za ovakav tropski dan!

Spremite se i trk na pijacu po sastojke.

SASTOJCI:

  • 2 veća veća paradaza
  • 3 dl gustog soka od paradajza
  • 1 manja žuta/zelena paprika
  • 1 manji krastavac
  • 1 mladi crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu: so, biber, bosiljak…

PRIPREMA:

Najpre oljuštite i iseckajte paradajz. Dodajte mu sok od paradajza, crni i beli luk, a zatim sve dobro izblendajte
Ostatak povrća iseckajte na sitno, zatim sjedinite sve, sipajte u lonac i ostavite par sati u frižider da odstoji.
Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone.
Po ukusu, u čorbu možete dodati mleveni kim i ljutu (čili) papriku. Kažu da je ovo osnovni recept za gaspaćo, a svako sebi može dodati još nešto po izboru – rendani sir, parmezan, jogurt…

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading