SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

Sanja Jakšić Vesti 08.08.2022 23:00 0

Čuvena Gaspačo čorba sprema se decenijama u Španiji, a u svakoj regiji postoji poseban recept za ovaj osvežavajući gurmanluk.

SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

unsplash.com

Da li i vi spadate u ljubitelje dobre čorbe? Kraljica španske trpeze, čuvena Gaspaćo čorba servira se sirova, ledena i definitivno osvežava u trenutku!

Probajte i ove recepte:

PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

KAKVO OSVEŽENJE ZA TROPSKE VRUĆINE: Dodajte OVO začinsko bilje u vodu da bi ostala hladna i BEZ FRIŽIDERA!

 

Sve što vam je potrebno jeste dobar blender, led i nešto svežeg povrća i za samo nekoliko minuta da napravite osvežavajući obrok idealan za ovakav tropski dan!

Spremite se i trk na pijacu po sastojke.

SASTOJCI:

  • 2 veća veća paradaza
  • 3 dl gustog soka od paradajza
  • 1 manja žuta/zelena paprika
  • 1 manji krastavac
  • 1 mladi crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu: so, biber, bosiljak…

PRIPREMA:

Najpre oljuštite i iseckajte paradajz. Dodajte mu sok od paradajza, crni i beli luk, a zatim sve dobro izblendajte
Ostatak povrća iseckajte na sitno, zatim sjedinite sve, sipajte u lonac i ostavite par sati u frižider da odstoji.
Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone.
Po ukusu, u čorbu možete dodati mleveni kim i ljutu (čili) papriku. Kažu da je ovo osnovni recept za gaspaćo, a svako sebi može dodati još nešto po izboru – rendani sir, parmezan, jogurt…

BONUS VIDEO

Komentari (0)