SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

Sanja Jakšić Vesti 08.08.2022 23:00 0

Čuvena Gaspačo čorba sprema se decenijama u Španiji, a u svakoj regiji postoji poseban recept za ovaj osvežavajući gurmanluk.

SPAS od tropske vreline: Probajte GASPAČO čorbu, LEDENO OSVEŽENJE koje ćete OBOŽAVATI!

unsplash.com

Da li i vi spadate u ljubitelje dobre čorbe? Kraljica španske trpeze, čuvena Gaspaćo čorba servira se sirova, ledena i definitivno osvežava u trenutku!

Probajte i ove recepte:

PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

RAPSODIJA UKUSA u samo jednom zalogaju! Ove slatke pite ostavljaju BEZ TEKSTA!

KAKVO OSVEŽENJE ZA TROPSKE VRUĆINE: Dodajte OVO začinsko bilje u vodu da bi ostala hladna i BEZ FRIŽIDERA!

 

Sve što vam je potrebno jeste dobar blender, led i nešto svežeg povrća i za samo nekoliko minuta da napravite osvežavajući obrok idealan za ovakav tropski dan!

Spremite se i trk na pijacu po sastojke.

SASTOJCI:

  • 2 veća veća paradaza
  • 3 dl gustog soka od paradajza
  • 1 manja žuta/zelena paprika
  • 1 manji krastavac
  • 1 mladi crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • začini po ukusu: so, biber, bosiljak…

PRIPREMA:

Najpre oljuštite i iseckajte paradajz. Dodajte mu sok od paradajza, crni i beli luk, a zatim sve dobro izblendajte
Ostatak povrća iseckajte na sitno, zatim sjedinite sve, sipajte u lonac i ostavite par sati u frižider da odstoji.
Prilikom služenja, dodajte kockice leda i prepečen hleb ili krutone.
Po ukusu, u čorbu možete dodati mleveni kim i ljutu (čili) papriku. Kažu da je ovo osnovni recept za gaspaćo, a svako sebi može dodati još nešto po izboru – rendani sir, parmezan, jogurt…

BONUS VIDEO

Komentari (0)