Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica

Sanja Jakšić Vesti 09.08.2022 08:00 0

Ako i vi spadate u apsolutne ljubitelje pice, predlažemo vam da probate ovaj nenadmašivi recept za testo koje bukvalno ostavlja bez teksta!

Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica

unsplash.com

Da li ste i vi čuli za famozno "ludo testo"? Pravi se vrlo lako, sa sastojcima koje verovatno već imate kod kuće. Možete slobodno da ga držite u svom frižideru do čak sedam dana i po potrebi izvadite deo da biste napravili mekike, krofne, kiflice ili picu. A razlikuje se od običnog testa po samo jednom sastojku koji čini toliko toga za ukus - jogurt! A najbolje od svega je što u frižideru može da stoji čak sedam dana.

Mnoge kuvarice savetuju da pri pripremi ostavite testo da odstoji desetak minuta, a onda nauljite ruke, rastanjite testo oklagijom i prebacite u pleh u kome će se peći.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica

unsplash.com

 

 

Kao što smo pomenuli ovo testo nije isključivo namenjeno za picu, pa slobodno možete da ga koristite i za poslastice, a u tom slučaju samo dodajte šećer u recept.

Sastojci: 

  • 500 g glatkog brašna
  • 500 g oštrog brašna
  • 4 dl mleka, 1 kvasac
  • 1 jogurt
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2-3 kašičice soli

Priprema:

U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ostavite da se aktivira. Na radnu ploču stavite malo brašna pomešanog sa praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano.

Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Možete ga čuvati u frižider do sedam dana, a po potrebi uzimajte deo i koristite u pripremi različitih gurmanuka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)