Da li ste i vi čuli za famozno "ludo testo"? Pravi se vrlo lako, sa sastojcima koje verovatno već imate kod kuće. Možete slobodno da ga držite u svom frižideru do čak sedam dana i po potrebi izvadite deo da biste napravili mekike, krofne, kiflice ili picu. A razlikuje se od običnog testa po samo jednom sastojku koji čini toliko toga za ukus - jogurt! A najbolje od svega je što u frižideru može da stoji čak sedam dana.
Mnoge kuvarice savetuju da pri pripremi ostavite testo da odstoji desetak minuta, a onda nauljite ruke, rastanjite testo oklagijom i prebacite u pleh u kome će se peći.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-14/103171_shutterstock-762738523_f.webp?timestamp=1728856800)
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-10/102741_sarma-iz-rerne_f.webp?timestamp=1728511200)
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-15/103237_shutterstock-1039728490_f.webp?timestamp=1728943200)
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
![Ludo TESTO je čudo od testa: Može da stoji i do 7 DANA a od njega se pravi NAJBOLJA pica](/data/images/2021-07-08/362_artur-rutkowski-4yzettqldl4-unsplash_iff.jpg?t=1625739515?t=1625739920820)
unsplash.com
Kao što smo pomenuli ovo testo nije isključivo namenjeno za picu, pa slobodno možete da ga koristite i za poslastice, a u tom slučaju samo dodajte šećer u recept.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 500 g oštrog brašna
- 4 dl mleka, 1 kvasac
- 1 jogurt
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2-3 kašičice soli
Pročitajte i ovo:
Samo 2 SASTOJKA i prstohvat strpljenja: Evo zašto je SLATKO OD JAGODA ponovo postalo HIT!
PRSTE DA POLIŽEŠ! Spolja hrskvav, iznutra sočan, začinjeni prepečeni batat
Priprema:
U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ostavite da se aktivira. Na radnu ploču stavite malo brašna pomešanog sa praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano.
Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Možete ga čuvati u frižider do sedam dana, a po potrebi uzimajte deo i koristite u pripremi različitih gurmanuka.
BONUS VIDEO