Riba na MANASTIRSKI način: Napravite OSLIĆ u rerni i uživajte u zdravom obroku

Izvor: K.Ć. Vesti 26.09.2022 22:30 0

Probajte ribu na manastirski način. Ukus je odličan, a najbitnije je što ćete svojim najmilijima poslužiti zdrav obrok. Pratite recept i uživajte!

Riba na MANASTIRSKI način: Napravite OSLIĆ u rerni i uživajte u zdravom obroku

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 pa­r­če­ta oslića
  • 1 gla­vi­ca be­log luka
  • su­n­co­kre­to­vo ulje
  • svež peršun
  • su­vi za­či­ni
  • ori­ga­no, bo­si­ljak, mirođija
  • ma­sli­no­vo ulje

Priprema:

1. Su­vi za­či­ni se iz­me­ša­ju pa se ri­ba ise­če­na na pa­r­či­će do­bro pre­li­je nji­ma i osta­vi da od­sto­ji dva sa­ta u fri­ži­de­ru. Za­tim se sta­vlja u pleh na pa­pir za pe­če­nje i pre­li­va uljem (po ka­ši­ci­ca na sva­ko pa­r­če).

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

2. Te­p­si­ju pre­kri­ti alu­mi­ni­ju­m­skom fo­li­jom i pe­ći oko po­la sa­ta na 200 ste­pe­ni, za­tim fo­li­ju ski­nu­ti i pe­ći još oko 15 mi­nu­ta.

3. U či­ni­ju sta­vi­ti dos­ta ise­c­ka­nog be­log lu­ka i pe­r­šu­na, ma­sli­no­vog ulja i so­li, pa sve to pre­li­ti pre­ko vre­le ri­be.

4. Vra­ti­ti fo­li­ju na ri­bu i osta­vi­ti da od­sto­ji dok se ri­ba ne umla­či da upi­je uku­se.

BONUS VIDEO

Komentari (0)