Zašto vredi posegnuti za jogurtom?
Jogurt je veoma dobar proizvod. Ima probiotički efekat. Ne samo da podržava crevnu bakterijsku floru, već je savršen i za ljude tokom i posle terapije antibioticima.
Takođe je bogat izvor vitamina A, B, C, a prirodni jogurt sadrži i kalcijum, fosfor, kalijum i natrijum. Takođe je malo kalorija.
Lizanje poklopca jogurta. Evo zašto bi to trebalo da izbegavate
Mnogi od nas, nakon otvaranja jogurta, ližu poklopac. Ne shvatamo da to negativno utiče na naše zdravlje.
Na poklopcu jogurta postoji visoka koncentracija aluminijuma. Kao što je poznato, ovaj metal se široko koristi u industriji zbog svoje čvrstoće i otpornosti na koroziju. Istraživanja pokazuju da aluminijum može oštetiti nervni sistem i čak doprineti razvoju Alchajmerove bolesti .
Toksični efekti aluminijuma uglavnom utiču na nervni sistem, ali i na skelet i krv, piše kobieta.onet.pl.
Ostali simptomi trovanja aluminijumom uključuju:
- mučnina
- anemija
- promene raspoloženja
- oslabljene intelektualne funkcije
- motorički poremećaji.
BONUS VIDEO