Spremite svinjsku DŽIGERICU na ITALIJANSKI način: Veoma je lak RECEPT, a jedan sastojak daje SPECIJALAN šmek

Marija Gavrilović Vesti 21.09.2022 22:00 0

Delikates za savršen ručak

Spremite svinjsku DŽIGERICU na ITALIJANSKI način: Veoma je lak RECEPT, a jedan sastojak daje SPECIJALAN šmek

Shutterstock

Sastojci:

  • Svinjska džigerica 400 g
  • Ulje 4-5 kašika
  • Crni luk 2 glavice
  • Peršun list 1 kašika
  • Mleko 2 dl
  • Palenta

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Priprema

Zagreje se 4-5 kašika ulja, pa se dodaju 2 glavice sitno isečenog crnog luka i pola kašike sitno isečenog peršunovog lista i propržiti. Tada se džigerica, koja je odstojala par sati u mleku, izvaditi i iseći na odreske duge oko 5, a široke oko 2 cm i tanke kao tupa strane noža, poredja na luk i odma poklopiti. Posto omekša, nalije se malo govedjom supom ili vrelom vodom i još četvrt sata pržiti. Na kraju se posoli i odmah služi sa palentom.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)