Da li ste čuli za novi, HIT recept za AJVAR? Domaćice su POLUDELE za ovim NAČINOM pripreme, tvrde da je sve mnogo LAKŠE

Vesti 17.09.2022 13:30 4

Za pripremu tradicionalnog namaza neophodno je da izdvojite mnogo vremena

Da li ste čuli za novi, HIT recept za AJVAR? Domaćice su POLUDELE za ovim NAČINOM pripreme, tvrde da je sve mnogo LAKŠE

Printscreen/Youtube

Međutim, ovih dana se masovno deli recept za ajvar koji se priprema samo sat vremena. Doduše, na kraju bi trebalo ajvar da stavite u rernu i ostavite da se sve krčka dodatnih tri sata. Sve žene koje su ga isprobale kažu da su oduševljene jer svakaako štedi vreme, a postupak je daleko jednostavniji.

Sastojci:

  • 5,5 kg paprika
  • 2 kg plavih patlidžana
  • 7,5 dcl ulja
  • 5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
  • 0,5 l alkoholnog sirćeta
  • 2,5 l vode
  • 3 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika bibera u zrnu

Priprema:

Operite plavi patlidžan i papriku.Papriku očistite od semenki i sve naseckajte na kockice.
U lonac s hladnom vodom stavite sirće, so, šećer, biber u zrnu i feferone.Kad voda provri, stavite paprike na kockice i patlidžane da ponovo provri.U zavisnosti od veličine lonca, količina paprike i patlidžana ohladiće ključalu vodu, a kad ponovno provri nakon 2 do 3 minuta izvadite patlidžan i papriku, pa ostavite da se prohlade. Postupak ponavljajte dok se povrće ne skuva.
U blenderu je neophodno da sameljete ohlađene paprike, patlidžane i feferone, stavite u lonac (najbolji plitki, a širok), dodajte ulje i kuvajte 2 sata na srednje jakoj vatri uz kontinuirano mešanje.Možete da stavite i u rernu na 180 Celzijusa i pecite tri i po sata. Na svakih pola sata izvadite posudu iz rerne i promešajte.

 

Komentari (4)
Loading
žile
17.09.2022 13:43

nemate pojma.

Janosevic Radoje
17.09.2022 14:42

Ovo sto piše kašike,Dali supene ili kafene. Ok

Nika
17.09.2022 21:16

Priznajem ajvar samo od pecenih paprika i patlidzana.

Ljubiša
17.09.2022 22:20

Kad ćete već jednom shvatiti svi vi koji pišete ove recepte da se ajvar pravi od pečenih paprika?