Sastojci za 3 osobe:
- 250g testenine za taranu (sitnog zrnastog oblika)
- 2 srednja krompira
- oko 100g sušene kobasice (ovo je jako važno, ni slučajno ne sme da bude presna, može da ljutkasta, sremska)
- srednja glavica crnog luka
- pola kašike aleve paprike
- so, biber
- ukoliko želite, malo soka od paradajza, mada nije neophodno
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Priprema
Sitno iseckan luk dinstati na malo ulja. Kad postane staklast, dodati isečen krompir i kobasicu isečenu na tanke kolutove i zajedno dinstati uz neprestano mešanje kako kobasica ne bi izgorela.
Kada je kobasica pustila sok i lepo zamirisala, naliti vode (od oka) i sipati testo za taranu. Začiniti i dodati alevu papriku. Kuvati otprilike jedno pola sata, dok krompir nije skuvan i testo lepo nabubri. Po potrebi dolivati vode. Bitno je da na kraju tarana bude gusto-tečna, nikako retka. Nakon kuvanja ostaviti poklopljenu jedno 5-10 minuta, kako bi se dodatno zgusnula.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO