Sastojci:
- 1 l paradajz soka
- 2 kg paprike
- 4 veće glavice crnog luka
- 5 većih šargarepa
- 100 g soli
- 100 g šećera
- 100 ml jabukovog sirćeta
- 100 ml ulja
- peršun po ukusu
- list lovora, po želji
- 6 čenova belog luka
- 5 g konzervansa
Priprema
Sameljite luk pa ga dodajte paradajz soku. Stavite u šerpu i kuvajte oko pola sata na srednjoj jačini. Papriku operite, očistite i isecite na kockice, a šargarepu na kolutiće. Beli luk sameljite. Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom. Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta.
Zavisno koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna, jačine šporeta. Posle sat i po proveriti gustinu, dodatno će se zgusnuti kada se ohladi. Gustina treba da je nešto kao za ajvar. Izvadite list lovora. Kada sklonite sa šporeta dodajte peršunov list i konzervans, promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji.
Tegle zagrejte u rerni na 60 stepeni. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu i onda poklopac.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO