Sastojci:
- 500 g vrganja
- 1 srednja glavica crnog luka
- po želji prazi luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 0,5 dl ulja
Priprema
Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i praziluk, da bude staklast, ne previše prepržen. Vrganje (i kapice i drške) iseći na listiće, pa dodati u luk. Pojačati temperaturu i pržiti 10-tak minuta sa lukom, povremeno mešajući.
Posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin, pa još malo kratko propržiti. U pržene vrganje mogu se dodati jaja, 1-2 komada, koja se samo umute viljuškom u gljive i proprže još jedan minut.
Savet
Služiti toplo, kao prilog svim vrstama testenina ili mesa, mada su gljive jako site i menjuju mesni obrok. Može biti i glavni obrok, ako neko toliko voli gljive. I to bez jaja, da se što bolje oseti ukus vrganja, koji je neponovljiv kod bilo koje vrste gljiva.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO