Sastojci:
- 500 g vrganja
- 1 srednja glavica crnog luka
- po želji prazi luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 0,5 dl ulja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Priprema
Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i praziluk, da bude staklast, ne previše prepržen. Vrganje (i kapice i drške) iseći na listiće, pa dodati u luk. Pojačati temperaturu i pržiti 10-tak minuta sa lukom, povremeno mešajući.
Posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin, pa još malo kratko propržiti. U pržene vrganje mogu se dodati jaja, 1-2 komada, koja se samo umute viljuškom u gljive i proprže još jedan minut.
Savet
Služiti toplo, kao prilog svim vrstama testenina ili mesa, mada su gljive jako site i menjuju mesni obrok. Može biti i glavni obrok, ako neko toliko voli gljive. I to bez jaja, da se što bolje oseti ukus vrganja, koji je neponovljiv kod bilo koje vrste gljiva.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO