Napravite SIRĆE od ANANASA: Domaći preliv savršen je za SALATE ali i za razne specijalitete od MESA

Milica Ognjenović Vesti 13.09.2022 17:25 0

Domaće fermentisano sirće, savršeno je i prava poslastica profesionalnih kuvara

sirće

Printscreen/Youtube

Sastojci:

Jedan ananas
80 g šećera 
jedan litar filtrirane vode

ananas

Shutterstock

 

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Ananasu odstranite vrh na kom se nalaze listovi pa ga operite sodom bikarbonom. Isecite koru, unutrašnjost i srce ananasa. U sterilisanu teglu ređajte koru i srce. Pospite šećerom pa nalijte vodom. Stavite na tamno mesto i ostavite 2 nedelje da fermentira. Malo protresite teglu svakog dana. Procedite u čiste flaše nakon 2 nedelje i koristite za salate, soseve.

BONUS VIDEO

Komentari (0)