Sastojci:
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 500 g brašna
- pola kašičice soli (može i više, ja volim da ih pečene posolim)
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)
Priprema:
Kratko umutiti jaja viljuškom, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom.
U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Uživajte! Jedna jednostavna napomena ako ste početnik. Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj.
Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja. Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.
Ako želite jesti slatke u testo možete staviti vanilin šećer i koricu limuna.
