Svi žele RECEPT za KUPUS kiflice: Testo je MEKANO i ukusno, ali i veoma DUGO ostaju sveže

Marija Gavrilović Vesti 07.09.2022 11:35 1

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da ćete ga poželeti za svaki doručak i večeru

Svi žele RECEPT za KUPUS kiflice: Testo je MEKANO i ukusno, ali i veoma DUGO ostaju sveže

Printscreen/ YouTube

Sastojci za testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Fil:

  • 125 g margarina (maslaca)
  • 2 žumanceta
  • (belanca ostaviti za premazivanje kiflica)
  • 1/2 čaše od 180 g kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 g sira

 

Priprema

Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.

Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.

Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.

Zatim ovako pripremljeno testo uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.

Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni. Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peku.

Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Komentari (1)
JA
22.01.2023 11:36

Kupus kiflice bez kupusa