Svi žele RECEPT za KUPUS kiflice: Testo je MEKANO i ukusno, ali i veoma DUGO ostaju sveže

Vesti 07.09.2022 11:35 1

Kupus kiflice su domaće pecivo koje je toliko ukusno i mekano da ćete ga poželeti za svaki doručak i večeru

Svi žele RECEPT za KUPUS kiflice: Testo je MEKANO i ukusno, ali i veoma DUGO ostaju sveže

Printscreen/ YouTube

Sastojci za testo:

  • 1/2 kg brašna
  • 1 kockica kvasca
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje

 

Fil:

  • 125 g margarina (maslaca)
  • 2 žumanceta
  • (belanca ostaviti za premazivanje kiflica)
  • 1/2 čaše od 180 g kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica soli
  • 400 g sira

 

Priprema

Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.

Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.

Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.

Zatim ovako pripremljeno testo uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.

Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni. Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peku.

Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
JA
22.01.2023 11:36

Kupus kiflice bez kupusa