Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 400 g bataka
- malo putera
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- jedna šargarepa
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 285 ml pilećeg bujona
- jedna kašika seckanog svežeg peršuna
- jedna kašičica osušenog lista celera
- lovorov list
- 2 crvene paprike
- 4 velika zrela paradajza
Priprema:
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte seckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta.
BONUS VIDEO
Gordana
27.08.2022 14:25Da li znarlte za pravili za gulas koje sam dobila da je potreboi staviti crnog luka koliko i meso zbog softa koji je bitan za gulas a luk otpusta. A sa dodatim brasnom postize ukus gulasa