Da li ste već probali PILEĆI GULAŠ? Ukus će vas RASPAMETITI, sa ovim SASTOJCIMA je najbolji na svetu

Vesti 20.10.2023 16:34 1

Mnoge domaćice imaju običaj da pripremaju gulaš isključivo od junetine

Da li ste već probali PILEĆI GULAŠ? Ukus će vas RASPAMETITI, sa ovim SASTOJCIMA je najbolji na svetu

Shutterstock

Ako do ovog trenutka niste probali pileći gulaš, obavezno se oslonite na ovaj recept. Sastojci koje dodajemo daće ovom jelu posebnu aromu.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 400 g bataka 
  • malo putera 
  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • jedna šargarepa
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašika brašna
  • 285 ml pilećeg bujona
  • jedna kašika seckanog svežeg peršuna 
  • jedna kašičica osušenog lista celera
  •  
  • lovorov list
  • 2 crvene paprike
  • 4 velika zrela paradajza

Priprema:

Priprema:

U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Izvadite piletinu nakon desetak minuta, pa dodajte seckani crni luk, praziluk i narendanu šargarepu, pa prodinstajte. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, lovorov list, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte sitno sečeni paradajz i poklopite. Možete da dodate umesto svežeg paradajza dve kašike paradajz pirea. Dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, celer i sitno naseckani beli luk. Kuvajte još samo 2-3 minuta. 

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)
Loading
Gordana
27.08.2022 14:25

Da li znarlte za pravili za gulas koje sam dobila da je potreboi staviti crnog luka koliko i meso zbog softa koji je bitan za gulas a luk otpusta. A sa dodatim brasnom postize ukus gulasa