Po BAKINOM receptu: Knegle sa ŠLJIVAMA su svima dobro POZNATO jelo koje nas uvek vrati u DETINJSTVO

Milica Ognjenović Vesti 20.08.2022 15:50 0

Koliko god da smo se najeli, uvek ima mesta za još jednu knedlu

knedle

Shutterstock

Sastojci:

Jedan kg krompira

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

jedna kašika omekšalog putera
dva žumanceta
prstohvat soli
četiri kašike griza
250-350 g oštrog brašna
30 šljiva
200 g prezli
1 dl ulja za prženje
dve kesice vanilin šećera

Priprema:

Krompire dobro operite, stavite u šerpu nalijte vodom da ogrezne i kuvajte od momenta vrenja na niskoj temperaturi oko pola sata.

Dužina kuvanja zavisi od veličine krompira, birajte krompire iste veličine kako bi se ravnomerno skuvao.

Kada je krompir skuvan, prospite vodu, prohladite ga, oljuštite i izgnječite/ispasirajte.

Dodajte žumanca, so i puter.

Sjedinite sve sastojke.

Potom dodajte griz i oko 250 g brašna.

Umesite testo.

Ako je testo previše meko i lepi se dodajte još malo brašna.

Testo treba da bude meko i kompaktno.

Ova količina je dovoljna za 30-tak knedli.

Napravite valjak, podelite ga na 30 delova i uz pomoć brašna oblikujte knedle.

Knedle sa šljivama kuvajte u kipućoj vodi nekoliko minuta od momenta kada isplivaju na površinu.

Prezle ispržite na zagrejanom ulju i uvaljajte knedle. Pospite ih vanilin šećerom. Po ukusu, možete dodati i kristal šećer

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)