OVO uopšte nije trebalo da SAZNAMO: Doktor otkrio šta se nalazi u MLEVENOJ kafi, proverite da li biste je ponovo POPILI

Vesti 20.08.2022 09:30 1

Ako ste, kao i mnogi od nas obožavalac kafe, verovatno popijete šoljicu svakog jutra nakon buđenja

kafa

Shutterstock

Lekar iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je šta se sve može naći u mlevenoj kafi i zgrozio mnoge, piše Metro.

Naime, otkrio je da postoji mogućnost da naša mlevena kafa sadrži mali procenat bubašvaba i komadića drugih insekata. Ovo se ne radi namerno ili zbog ukusa, ali ovi insekti se često slučajno nađu u kesama za kafu.

Američka Uprava za hranu i lekove sprovela je studije koje su pokazale da se do 10 odsto zrna kafe zarazi bubašvabama i drugim insektima. Mašine za prženje i mlevenje kafe nisu u stanju da ih u potpunosti prerade, pa se insekti samo prže i melju u zrna. Ova agencija dozvoljava određenu količinu delova insekata u našoj hrani sve dok ne prelazi određeni procenat.

Ako ste alergični na bubašvabe, ja bih se klonio mlevene kafe – objasnio je Karan raj u videu objavljenom na TikToku. Mnogi su bili šokirani ovim saznanjem i odlučili su da više ne konzumiraju kafu. – Ovo stvarno nije trebalo da saznam! Pijem kafu svaki dan, pokvario si mi jutarnji ritual – samo je jedan od mnogih komentara.

 
Komentari (1)
Loading
SARA
11.05.2023 15:27

Ja sama meljem kafu,imam neki solis mlin i kafa je odlicna. U vecini slucajeva ne znamo sta pijemo,ali kada sami meljemo bar smo malo sigurniji u to sto unosimo u organizam.