Sastojci
- 6 kg paradajza (pre čišćenja)
- 2 kašike soli
- 4 kašike šećera
- crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu
Priprema
Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Procediti u specijalnoj cedaljki.
Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.
Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.
Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.
BONUS VIDEO