Kuvani paradajz (RECEPT): Spremite sok na starinski način, bez dodatog konzervansa

Izvor: K.Ć. Vesti 17.08.2022 17:00 0

Kuvani paradajz nema ko ne voli, a ovo je najbolji recept za taj sok

Kuvani paradajz (RECEPT): Spremite sok na starinski način, bez dodatog konzervansa

Shutterstock

Sastojci

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu 

Priprema

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade. Samleti mašinicom za mlevenje paradajza. Procediti u specijalnoj cedaljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Pasterizujte ZIMNICU u RERNI: Zaboravite na LONAC pun vode, naučite ovaj trik i jednostavno stavite tegle na tepsiju

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

BONUS VIDEO

Komentari (0)