Kako ukloniti bakterije sa sunđera? Ovi trikovi su najefikasniji za to

K.Ć. Vesti 09.08.2022 22:30 0

Samo isprobajte ovaj jednostavan trik i za kratko vreme ćete se rešiti svih bakterija i gljivica na sunđeru za pranje sudova. Dobro je koristiti ga svaki dan!

žena briše

Shutterstock

Pre nego što ponovo operete sudove, pažljivo pogledajte sunđer za pranje sudova. Čak i ako na prvi pogled izgleda neiskorišćeno, na njemu se nakuplja mnogo bakterija i gljivica. Sunđeri za sudove skrivaju odvratan trag svega što ste njima očistili, uključujući i patogene mikrobe koji zahvaljujući vlazi imaju idealno okruženje za razmnožavanje. Ne zaboravite da redovno menjate kuhinjski sunđer i čistite ga svakodnevno.

Ovaj uobičajeni predmet je idealno mesto za razvoj bakterija i gljivica, pa je veoma važno da ga dezinfikujete i često menjate. Treba ga menjati najmanje jednom nedeljno! Međutim, najbolje je to raditi svaka 2-3 dana.

Zahvaljujući ovim trikovima, pobedićete u ratu protiv bakterija na sunđeru.

Da biste se oslobodili bakterija na sunđeru za pranje sudova, samo posegnite za posudom pogodnom za mikrotalasnu pećnicu. Zatim sipajte vodu u nju i umočite sunđer. Stavite u mikrotalasnu, posle minut, pažljivo izvucite sunđer. Još jedan jednako efikasan način je upotreba rastvora sirćeta i vode. U njega stavljamo sunđer i natapamo celu noć. Zatim ga ujutru iscedite i osvežen je i ponovo spreman za upotrebu. Sirće ubija bakterije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading