Ceo život na POGREŠAN način seckamo beli luk: Zbog toga može da poprimi GORAK ukus i da nam uniši JELO

K.Ć. Vesti 31.07.2022 19:30 0

Veoma aromatičan i bogat supstancama koje unapređuju zdravlje, beli luk je začin bez kojeg mnogi ljudi ne mogu da zamisle kuvanje

beli luk

Shutterstock

Nažalost, često nesvesno uništavamo njegove vrednosti i ukus. Ova uobičajena greška pri kuvanju belog luka može upropastiti celo jelo.

Čini se da je najveći problem sa guljenjem belog luka. Da, uklanjanje ljuske može potrajati, posebno ako imate više komada, ali postoje načini da to uradite, koje ćemo opisati u nastavku. Za sada, da se vratimo na ključno pitanje ili greške koje pravimo dok pripremamo beli luk.

Ne znaju svi, ali važno je kada ga dodate u jelo. Od toga zavise i ukus jela i njegova zdravstvena svojstva. Na visokim temperaturama, beli luk gubi svoje kvalitete. Ako ga dodate na početku kuvanja, nemojte se čuditi što ga posle uopšte ne osetite.

Može biti mnogo gore kada ga dodate na početku prženja. Tada poprima gorak ukus i naše jelo neće biti ukusno.

Druga stvar je seckanje. Obično, što su veći komadi povrća, tada bolje zadržavaju svoju nutritivnu vrednost. Za beli luk je suprotno. Preporučuje se da ga zgnječite što je više moguće. Tokom ove aktivnosti, enzim alinaza prisutan u njemu se aktivira i transformiše u alicin. Kao rezultat, beli luk stiče antiinflamatorna i ojačavajuća svojstva.

Zanimljivo, nakon seckanja belog luka, vredi ga ostaviti nekoliko minuta. Kao rezultat toga, neće izgubiti svoju vrednost, naprotiv. Dobiće još bolje zdravstvene koristi.

Koliko je lako oljuštiti beli luk?

Oguliti beli luk ne mora da bude naporan posao. Kao što smo obećali, reći ćemo vam kako da to uradite brzo i lako. Ovi načini guljenja belog luka mogu vam promeniti život i olakšaće kuvanje.

Da biste se oslobodili ljuske, sve što vam treba je beli luk ... zgnječiti ga. Jednostavno stavite čen na dasku, pritisnite nožem i snažno udarite rukom. To je sve.

Takođe možete staviti čen belog luka u posudu sa poklopcem i dobro protresti.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading