Kada dođe letnja sezona, svi gledamo da nam voće što duže potreje, pa ga najčešće držimo u frižider. Ipak, ispostavilo se pravimo još veću štetu, kada je ovo u pitanju.
Američko istraživanje je došlo do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, da oni ne bi izgubili ukus i sočnost. Pored toga oni mogu izgubiti i količinu vitamina koje poseduju, pa tako limun, limetu, pomorandže i grejp izbegavajte da stavljate u frižider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati, jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ne samo to, već ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati.
Kada su jabuke u pitanju, slatke su te koje se preporučuju za zamrzavanje jer im ostaje ukus, dok kisele treba izbegavati. Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.
Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.
BONUS VIDEO