Kada dođe letnja sezona, svi gledamo da nam voće što duže potreje, pa ga najčešće držimo u frižider. Ipak, ispostavilo se pravimo još veću štetu, kada je ovo u pitanju.
Američko istraživanje je došlo do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, da oni ne bi izgubili ukus i sočnost. Pored toga oni mogu izgubiti i količinu vitamina koje poseduju, pa tako limun, limetu, pomorandže i grejp izbegavajte da stavljate u frižider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Shutterstock
Jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati, jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ne samo to, već ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati.
Kada su jabuke u pitanju, slatke su te koje se preporučuju za zamrzavanje jer im ostaje ukus, dok kisele treba izbegavati. Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.
Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.
BONUS VIDEO