Kada dođu vreli letnji dani, prirodno naše telo traži lakšu hranu. Idealno je vreme za detoks i meni raznoraznog povrća. Današnji recept za jelo je toliko jednostavan da sa njim ne možete pogrešiti. ajbolje od svega je što se priprema u tiganju i ne zahteva komplikovane sastojke.
Sastojci:
Dve šolje kelja isečenog na sitne komade
tri kašike pavlake za kuvanje
jedna i po šolja sira, sitno narendanog
so i biber
hleb ili krekeri
Priprema:
Zagrejati rernu do 180 stepeni. U posudi srednje veličine preliti kelj maslinovim uljem i mešati drvenom kašikom da se dobro premaže. Uzeti zatim tiganj od livenog gvožđa i poređati po njemu kelj u jednom sloju. Po njemu zatim obilno posuti so. Staviti tiganj u rernu i peći oko 5 minuta, dok kelj ne postane hrskav.
Izvaditi iz rerne i dodati pavlaku za kuvanje i narendani sir, pa vratiti u rernu. Peći dok se sir ne otopi. Možda će biti potrebno da povremeno promešate kako biste podstakli ravnomerno topljenje, kao i da se pobrinete da sav kelj bude prekriven pavlakom i sirom kako ne bi postao suviše hrskav.
Posle deset minuta izvaditi iz rerne i dekorisati mlevenim biberom, pa poslužiti uz hleb ili krekere po izboru.
Prijatno!
BONUS VIDEO