Letnja osvežavajuće jelo koje je osvojilo mnoge: Čorba od istopljenog SIRA i KELJA, prava je VITAMINSKA bomba

Milica Ognjenović Vesti 22.06.2022 15:40 0

Savršeno jelo za letnje dane

Letnja osvežavajuće jelo koje je osvojilo mnoge: Čorba od istopljenog SIRA i KELJA, prava je VITAMINSKA bomba

Shutterstock

Kada dođu vreli letnji dani, prirodno naše telo traži lakšu hranu. Idealno je vreme za detoks i meni raznoraznog povrća. Današnji recept za jelo je toliko jednostavan da sa njim ne možete pogrešiti. ajbolje od svega je što se priprema u tiganju i ne zahteva komplikovane sastojke.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Dve šolje kelja isečenog na sitne komade

dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
tri kašike pavlake za kuvanje
jedna i po šolja sira, sitno narendanog
so i biber
hleb ili krekeri

Priprema:

Zagrejati rernu do 180 stepeni. U posudi srednje veličine preliti kelj maslinovim uljem i mešati drvenom kašikom da se dobro premaže. Uzeti zatim tiganj od livenog gvožđa i poređati po njemu kelj u jednom sloju. Po njemu zatim obilno posuti so. Staviti tiganj u rernu i peći oko 5 minuta, dok kelj ne postane hrskav.

Izvaditi iz rerne i dodati pavlaku za kuvanje i narendani sir, pa vratiti u rernu. Peći dok se sir ne otopi. Možda će biti potrebno da povremeno promešate kako biste podstakli ravnomerno topljenje, kao i da se pobrinete da sav kelj bude prekriven pavlakom i sirom kako ne bi postao suviše hrskav.

Posle deset minuta izvaditi iz rerne i dekorisati mlevenim biberom, pa poslužiti uz hleb ili krekere po izboru.

Prijatno! 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)