Dobre su, ni manje ni više, nego za supu. Jednostavno je dodajte svim sastojcima za supu i skuvajte. Izvadite je tokom proceđivanja supe. Ako se bojite prejakog ukusa, dodajte samo kašičicu do dve ljuski, ljuski, a ako volite jak ukus belog luka možete staviti i celu šaku.
Supu možete da skuvate i samo od ljuski belog luka. Gotova je već za 10-15 minuta nakon što voda počne da vri. Tečnost koju ovako dobijete možete iskoristiti i za kuvanje pirinča ili dodatak raznim sosevima, a možete je odmah pojesti kao supu, uz dodatak rezanaca ili knedli po želji.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Svoje ljuske od belog luka nakon što ga očistite zato nemojte baciti, već ih stavite u kesu i iskoristite. Bacite samo one komade koji su prljavi.
Ljuska belog luka obiluje fenilpropanoidima koji su puni antioksidansa. Zato je odlična za imunitet i ima antikancerogena svojstva. Mnogi stručnjaci se slažu da ljuska ima više vrednih materija od samog luka.
Bogata je i specifičnim flavonolima koji snižavaju krvni pritisak i sprečavaju taloženja na arterijama. Sadrži i puno vlakana. Svi ovi sastojci odlični su za zdravlje srca, probavne probleme i snižavanje holesterola, te nekih tipova karcinoma.
Prilikom korišćenja ljuske belog luka pazite da ona bude organska, jer ćete u protivnom unositi pesticide u ishranu.
Još ideja za korišćenje ljuski od belog luka
Stavite ih u zamrzivač i iskoristite za gulaše, pasulj, povrćne i mesne čorbe i supe.
Ljuska češnjaka puna je fenilpropanoida koji su krcati antioksidansima i zato ju je dobro jesti. Dodajte cele čenove tokom kuvanja i pojedite ih, sugerišu stručnjaci. Možete ih peći s krompirima i mesom ili dodati u variva poput pasulja.
Za čaj – stavite ljuske belog luka u kuglicu i uronite u kipuću vodu. Ostavite par minuta.
Ispecite beli luk u ljusci i dodajte jelima. Cele glavice belog luka, nakon što ste skinuli prve prljave slojeve ljuske, umotajte u alu-foliju i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stepeni. Tako ispečenog možete ga čuvati u frižideru do sedam dana ili u zamrzivaču do šest sedmica.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!
ATINA TOŠIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON DRAME RODITELJA Ćerka Jelene i Duška ima jasan stav, a o njenom izgledu priča ceo Beograd

Vučić danas na Međunarodnom forumu studenata u Palati Srbija: Glavna tema skupa "Sloboda i suverenost naroda u 21. veku"

UGLEDAN GOST PREVALIO 3.786 KILOMETARA Srdačan susret sa Sinišom Malim (VIDEO)

SUNCE PRŽI Odmah uklonite ove četiri stvari iz svog vozila

TO JE VELIKI USPEH ZA ZEMLJU – Vučić o Ekspu, alimentaciji i pomoći mladima

MEĐUSOBNO OJAČAVANJE Zelenski i Tramp o zajedničkoj proizvodnji dronova

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

SAVRŠEN BEG OD VRUĆINE: Akva parkovi širom Srbije nude osveženje koje se pamti – tobogani, bazeni i lud provod bez kraja!

RUSI UPOTREBILI ZVER OD POLA TONE Na bazu bačeno PAKLENO oružje Fab-500

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

O, moj Bože - Ljudi, šta je Srbin uradio, raspametio je komentatora (VIDEO)
VUČIĆ DANAS NA MEĐUNARODNOM FORUMU STUDENATA U PALATI PRAVDE: Glavna tema skupa 'Sloboda i suverenost naroda u 21. veku'

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!
