Dobre su, ni manje ni više, nego za supu. Jednostavno je dodajte svim sastojcima za supu i skuvajte. Izvadite je tokom proceđivanja supe. Ako se bojite prejakog ukusa, dodajte samo kašičicu do dve ljuski, ljuski, a ako volite jak ukus belog luka možete staviti i celu šaku.
Supu možete da skuvate i samo od ljuski belog luka. Gotova je već za 10-15 minuta nakon što voda počne da vri. Tečnost koju ovako dobijete možete iskoristiti i za kuvanje pirinča ili dodatak raznim sosevima, a možete je odmah pojesti kao supu, uz dodatak rezanaca ili knedli po želji.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Svoje ljuske od belog luka nakon što ga očistite zato nemojte baciti, već ih stavite u kesu i iskoristite. Bacite samo one komade koji su prljavi.
Ljuska belog luka obiluje fenilpropanoidima koji su puni antioksidansa. Zato je odlična za imunitet i ima antikancerogena svojstva. Mnogi stručnjaci se slažu da ljuska ima više vrednih materija od samog luka.
Bogata je i specifičnim flavonolima koji snižavaju krvni pritisak i sprečavaju taloženja na arterijama. Sadrži i puno vlakana. Svi ovi sastojci odlični su za zdravlje srca, probavne probleme i snižavanje holesterola, te nekih tipova karcinoma.
Prilikom korišćenja ljuske belog luka pazite da ona bude organska, jer ćete u protivnom unositi pesticide u ishranu.
Još ideja za korišćenje ljuski od belog luka
Stavite ih u zamrzivač i iskoristite za gulaše, pasulj, povrćne i mesne čorbe i supe.
Ljuska češnjaka puna je fenilpropanoida koji su krcati antioksidansima i zato ju je dobro jesti. Dodajte cele čenove tokom kuvanja i pojedite ih, sugerišu stručnjaci. Možete ih peći s krompirima i mesom ili dodati u variva poput pasulja.
Za čaj – stavite ljuske belog luka u kuglicu i uronite u kipuću vodu. Ostavite par minuta.
Ispecite beli luk u ljusci i dodajte jelima. Cele glavice belog luka, nakon što ste skinuli prve prljave slojeve ljuske, umotajte u alu-foliju i pecite u pećnici 40-ak minuta na 180 stepeni. Tako ispečenog možete ga čuvati u frižideru do sedam dana ili u zamrzivaču do šest sedmica.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!
On je navikao da živi sa dve žene: Aleksandra doživela pomračenje! Urliče na Milovana zbog Sandre, shvatila da mu nikad neće biti na prvom mestu! (VIDEO)

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!
Stavila njenu prošlost pod lupu! Kačavenda uložila svu snagu da raskrinka Enu Čolić, pa udarila preko sina: Nisam videla da je bila tužna... (VIDEO)

SITUACIJA NA POŽARIŠTU OKO TREBINjA STABILNA: Na padinama Leotara i dalje gori

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

VELIKO NAUČNO OTKRIĆE: Misteriozni oblik života pronađen u katranu na brodu
Biće još klinaca, ne pale me staračke pege: Ena otkrila zašto je smuvala Breskvičinog brata (17), a Đanijevog sina odbila jer je bio PREVIŠE MLAD! (VIDEO)

Vođa ekvadorske bande prihvatio da bude izručen SAD

NAUČNICI OBJASNILI: Kako mršavljenje "restartuje" telo i zašto se kilogrami vraćaju

Na današnji dan 12. jul

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom
