PESAK TORTA (RECEPT) Brza i kremasta torta, niko joj ne može odoleti

K.Ć. Vesti 16.06.2022 14:45 0

Evo kako da napravite pesak tortu

PESAK TORTA (RECEPT) Brza i kremasta torta, niko joj ne može odoleti

Printscreen/Youtube

Sastojci

Za fil

  • 1 l mleka
  • 130g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 200g putera sobne temperature
  • 120g prah šećera
  • 150g mlevene plazme
  • 120g kokosa
  • 170g mlevenih oraha

Za ganaš

  • 50g mlečne čokolade
  • 50g crne čokolade
  • 100ml slatke pavlake

Priprema

Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.

U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Odložiti u frižider na najmanje 2h.

Nakon toga napraviti ganaš, staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati torta na hlađenje dok se ganaš ne stegne.

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading