Sastojci
Za fil
- 1 l mleka
- 130g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200g putera sobne temperature
- 120g prah šećera
- 150g mlevene plazme
- 120g kokosa
- 170g mlevenih oraha
Za ganaš
- 50g mlečne čokolade
- 50g crne čokolade
- 100ml slatke pavlake
Priprema
Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela.
U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 22cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orah fil. Odložiti u frižider na najmanje 2h.
Nakon toga napraviti ganaš, staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati torta na hlađenje dok se ganaš ne stegne.
NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO