Sastojci:
- 500 g junećih šnicli
- so
- 1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike
- 4 kašičice mekog brašna
- 100 ml ulja
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 5 ravnih kašičica senfa
- 3 čena belog luka
- 600 ml bujona
- 100 ml belog vina
- 1 kašika svežeg peršunovog lista
- lovorov list
PRIPREMA:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Šnicle oprati, prosušiti, izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti, pa uvaljati u mješavinu brašna i začinske paprike. Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obje strane po koji munut, izvaditi ih, premazati senfom, posuti mljevenim biberom i ostaviti sa strane.
U istom tiganju propržiti sitno isjeckan bijeli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, sniziti temperaturu, pa dinstati polupoklopljeno na tihoj vatri. Tokom kuvanja tiganj nekoliko puta protresti. Posle oko sat vremena dinstanja, sipati belo vino i kuvati još 20 do 25 minuta, uz češće mešanje.
Kao prilog možete poslužiti kuvani krompir, pire ili dinstano mešano povrće.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO